Queens of the Pond winnaar Indoor Pond Hockey Classic Ladies Edition


Pond Hockey
Queens of the Pond (Foto: Tara Scheers)

Zaterdag 28 december ging op de tijdelijke ijsbaan van Deurne de eerste editie van de ‘Indoor Pond Hockey Classic for Ladies’ door. Een 3-on-3 ijshockeytoernooi met een hoog fun-gehalte, exclusief voor ijshockeyende dames en meisjes, een initiatief van de Women’s Ice Hockey Committee (WIC) van de RBIHF.

EERSTE EDITIE

Deze inaugurele editie van het damestoernooi volgt na reeds zeven succesvolle edities van de ‘Indoor Pond Hockey Classic’, een jaarlijks internationaal toernooi met 36 teams dat sinds 2013 door Antwerp Phantoms wordt georganiseerd, telkens in april om het seizoen op een ludieke manier af te sluiten. Zo wordt de reguliere hockey rink omgetoverd tot twee ‘vijvers’ om de sfeer van pond hockey te creëren, zij het indoor want de Belgische winters zijn niet al te streng meer, en natuurijs is natuurlijk wat je nodig hebt om pond hockey te spelen.

Foto: Tara Scheers

“We opteerden voor deze formule om zoveel mogelijk meisjes en dames te bereiken,” legt organisator en WIC-lid Tina Moons uit. “Ikzelf nam deel aan de oorspronkelijke versie van de Indoor Pond Hockey Classic en vond hierin een perfecte wijze om ijshockey extra te promoten onder onze meisjes en dames.”

ZESTIG AANMELDINGEN

Zo’n zestigtal meisjes en dames afkomstig uit 18 ijshockey en inline hockeyclubs tekenden present in Deurne. Er werden twee leeftijdsgroepen gecreëerd, met name U8-U14 en U15-SEN. Alle dames en meisjes werden verdeeld over verschillende teams met ronkende namen, zoals LA Queens, Les Canadiennes en NY Lady Rangers bij de allerkleinsten en Ice Ice Babies, Stickhandling Sisters, Queens of the Ice Age, Hit or Miss, Hattrick Divas en last but not least Stanley Cup Cakes. De allerjongste meisjes kregen allemaal een medaille voor hun fijne inzet, bij de dames waren het de Stickhandling Sisters die zich tot Queens of the Pond kroonden en volgens de traditie van de ‘Indoor Pond Hockey Classic’ mochten ze zich dan ook tooien in de unieke ‘Queen of the Pond’ jersey.

(Foto: Tara Scheers)

“Ik vind dit een topidee”, aldus  Sandra Wils, speelster bij ijshockeyclub Charleroi Red Roosters. “Ik had reeds deelgenomen aan het oorspronkelijke toernooi met voornamelijk mannelijke spelers. De exclusieve damesversie is voor ons wel nog leuker want het niveau is min of meer gelijk, zeker omdat alle speelsters van de clubs over de verschillende teams worden verdeeld, idem voor de goalies. Zo leer je ook elkaar beter kennen. Ik hoop alvast dat er nog edities komen want dit komt alleszins ten goede van het spelniveau van het Belgische damesijshockey.”

Queen of the Pond! (Foto: Tara Scheers)

Ook goalie Lieselot De Waegeneer van Liedekerke Lions is een vaste deelnemer van de ‘Indoor Pond Hockey Classic’. “Op deze Ladies Edition kon ik uiteraard niet ontbreken. Zoals steeds een perfecte organisatie en veel fun. Echter ook belangrijk om het niveau van de dames en meisjes naar omhoog te tillen.”

Reeks U15-SEN (Foto: Gregory Lens)

Initiatiefneemster Tina Moons is alvast laaiend enthousiast over het resultaat. “Deze eerste editie was ongetwijfeld een schot in de roos. Iedereen die hier deelnam, keert tevreden naar huis terug. De vele korte wedstrijdjes in de breedte van de ijsbaan zorgen ervoor dat elke speler effectief aan de puck komt en haar spelinzicht verbetert. Ook voor de goalies is het een zeer dynamisch toernooi want de turn-arounds gaan heel snel zodat de actie snel wisselt van kant. Het is zeker de bedoeling een vast waarde van dit toernooi te maken teneinde het damesijshockey in België een extra boost te geven,” aldus nog de oud-international.

Tijdens de break werd er tevens een demonstratiewedstrijd para-ijshockey georganiseerd door het para-ijshockeyteam van Antwerp

Meer foto’s (Gregory Lens & Tara Scheers) vind je hier.

Een sfeervideo van het toernooi (Gregory Lens) vind je hier.

Previous Sprong niet lang bij Anaheim Ducks
Next Zweden, Canada, Amerika en Zwitserland naar de kwartfinales