Sprong niet lang bij Anaheim Ducks


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. De terugkeer bij Anaheim Ducks was niet voor lange duur. Waar NHL watchers in Amerika van te voren nog een plek op de eerste lijn voorspelde, bleek al snel dat Sprong een “healthy scratch” te zijn voor de wedstrijd tegen Las Vegas Golden Knights.

Ziekenboeg Anaheim Ducks

Als point leader in de AHL bij San Diego Gulls, kun je verwachten dat je snel een keer opgeroepen gaat worden voor het grote team in Anaheim. Dit was vorige week dus ook het geval bij Daniel Sprong. Voor de wedstrijd tegen New York Rangers zat Daniel in het vliegtuig naar zijn oude ploeg. Alleen was dit om het feit dat hij in de AHL zijn draai gevonden lijkt te hebben? Of komt het door personeelstekort in Anaheim? Uitgaande van de kwaliteit van Sprong zeggen wij het eerste, alleen bleek al snel dat ook het tweede feit heel zwaar meetelde. De ervaren winger Jakob Silfverberg was namelijk geveld door een griepje en waar normaal wingers als Rickard Rakkel, Nick Ritchie en Troy Terry dat op kunnen vangen, mocht Sprong aantreden aangezien de eerder genoemde zelf geblesseerd of herstellende zijn. En dus mocht Sprong na een wedstrijd in de NHL en een scratch weer terug naar het AHL filiaal van Anaheim Ducks in San Diego.

San Diego Gulls – Ontario Reign ( 2-3 OT)

Weer terug op het ijs in San Diego mocht Sprong aantreden vanaf de derde lijn tegen Ontario Reign. En gelijk liet Sprong zien van enorme waarde te zijn, bij de 1-0 voor San Diego Gulls was het Alex Dostie die op aangeven van de Nederlander scoorde. De rest van de wedstrijd loste Sprong nog twee schoten op het doel van Ontario maar kwam helaas niet tot scoren.

Scorend afsluiten

Kalenderjaar 2019 heeft nog een wedstrijd op het programma voor Daniel Sprong. Op oudjaarsdag mag hij in Tucson, Arizona proberen het jaar scorend te eindigen. Dan spelen tegen Tucson Roadrunners het AHL filiaal van Arizona Coyotes. Daarna een nieuw jaar met nieuwe kansen voor Sprong om zich in de kijker van een ander NHL team te spelen, blijkbaar zijn de statistieken en het vermogen van Sprong nog steeds niet genoeg voor Anaheim Ducks om hem te belonen met een vaste plek in het team.

Previous Herboren Amerika verslaat Rusland, Finland kleineert Kazachstan
Next Queens of the Pond winnaar Indoor Pond Hockey Classic Ladies Edition