Trappers boekt eerste Away Day zege

Na een moeizame overwinning op Tweede Kerstdag stond zaterdag 28 december de jaarlijkse Away Day voor de Tilburg Trappers op de planning. Ditmaal tegen Füchse Duisburg. De inzet? Voor het eerst tijdens de ‘Away Day’, de jaarlijkse uitwedstrijd met extra veel Trappers supporters, de winst pakken. Het spannende duel eindigde in een 4-7 overwinning voor de bezoekende ploeg. Tessa Schoenmakers was erbij en praat jullie bij.

Heer en meester

Met ruim 500 meegereisde supporters stond Tilburg klaar om fel uit de startblokken te komen. En dat deden ze, want binnen 37 seconden was het Danny Stempher die de eerste treffer wist te zetten. Slechts een halve minuut later was het Bartek Bison die de puck ook naar binnen wist te werken, 0-2. Halverwege de eerste periode was het wederom Stempher tijdens de powerplay die hem erin vlamde, 0-3, [zie de video hieronder] na een kleine tien minuten.

Tekst gaat verder onder de video.

Thuisploeg komt klap te boven

Waar Trappers de eerste periode sterk wist af te sluiten pakte men hetzelfde tempo na de thee weer op. Amper drie minuten in de periode was het Jonne de Bonth die een gaatje wist te vinden achter de Duitse goalie, 0-4. Even later lukte het Stempher om zijn hattrick te maken tijdens een 4-on-4 situatie, 0-5. Enkele minuten later lukte het Markus Schmidt tijdens de powerplay om de hatelijke nul weg te werken, 1-5. Anderhalve minuut voor de dweil was het zijn ploeggenoot Ricco Ratajczyk die eveneens een doelpunt kon noteren, 2-5.

Tekst gaat verder onder de foto.

Jonne de Bonth. Foto: Arie Leeuwesteijn.

Vossen op jacht

Ditmaal was het de thuisploeg die fel na de pauze terug kwam. Kort in de laatste periode maakte ook Sam Verelst een doelpunt, 3-5. Nog geen twee minuten later verraste Tim Lucca Krüger goalie Ruud Leeuwesteijn voor de aansluitingstreffer, 4-5. De vossen waren duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, en de Tilburgers naar een ruimere voorsprong. Na uiteindelijk beide veel kansen te hebben gemist, was het Tilburg dat weer een punt mocht laten bijtellen dankzij Stempher, 4-6. Veertig seconden voor het einde was het Max Hermens die een emtpy-net goal zette in een 6 tegen 4 situatie, [hieronder te zien].

De eindstand werd 4-7, en daarmee werd de eerste Away Day winst behaald. Maandag 30 december staat de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar op de planning, tegen de TecArt Black Dragons Erfurt.