Rusland kleineert Canada, Finland walst Slowakije plat


Dag drie van het wereldkampioenschap U20 in Tsjechië en wederom met een aantal verrassingen. Canada werd afgedroogd door Rusland en Duitsland wist het thuisland op een nederlaag te trakteren. Hieronder de update.

Finland – Slowakije 8-1

Een regelrechte oorwassing kregen de Slowaken te verduren. 2-0 na de eerste twintig. 7-1 na de tweede twintig en in de laatste periode scoorde de Finnen nog shorthanded voor de 8-1. De beste lijn was de tweede lijn met acht punten. Een Fin scoorde twee goals en dat was Aku Raty.

Tsjechië – Duitsland 3-4

In een spectaculaire slotfase konden de Duitsers de overwinning uit het vuur slepen. Maar liefst tien keer moeste de Duitsers het met een man minder doen. Acht keer deed men dat uitstekend. Martin Has Hugo scoorde een van de power-plays en gaf een assist voor de Tsjechen. Twee powerplay goals van Rogle aanvaller Dominik Bokk voor de Duitsers en een van Dennis Lobach kwamen de Tsjechen niet meer te boven.

Zweden – Zwitserland 5-2

Twee Zweedse goals van Samuel Famego eigendom van Los Angeles Kings in de eerste periode kwamen de Zwitsers niet meer te boven. Zweden liep uit naar 5-0 en pas daarna konden de Zwitsers wat terugdoen. Gilian Kohler scoorde een goal en gaf een assist voor Zwitserland.

Canada – Rusland 0-6

Canada heeft de grootste shutout nederlaag geleden in dertig jaar Wereldkampioenschap U20. Met maar liefst 6-0 werd er verloren van Rusland. De Russische goalie Amir Miftakhov pakte alle 28 schoten. Erger nieuws voor Canada is dat Alexis Lafreniere op het oog zwaar geblesseerd het ijs af moest. De potentiële nummer een draft verdraaide zijn knie in een botsing met de Russische goalie. Drie Russische spelers scoorde een goal en gaven een assist. Nikita Alexandrov (St. Louis Blues), Alexander Khovanov (Moncton Wildcats) en Grigori Denisenko (Yaroslavl).

Previous Trappers boekt eerste Away Day zege
Next HYC pakt zege op Nijmegen, Mechelen langs Zoetermeer