HYC pakt zege op Nijmegen, Mechelen langs Zoetermeer


Herentals Luik Ijshockey
Foto: Kurt Tops

Twee duels in de BeNe League op zondag. ERA Renomar HYC won met ruime cijfers van Select 4-u Devils Nijmegen en Mechelen deed prima zaken door Zoetermeer te verslaan.

ERA RENOMAR HYC – SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN 6-2

De topper van deze zaterdagavond werd op het Netepark gespeeld tussen Herentals en Nijmegen. Beide ploegen konden de winst goed gebruiken. De Devils om weer stapjes omhoog te maken, Herentals om dichterbij Heerenveen te komen.

In de eerste periode legden beide teams rommelig spel op het ijs, maar pakte de thuisploeg een vroege voorsprong. Juul van Meele was attent op een rebound afgedwongen door Brent Bogaerts. De wedstrijd speelde zich vooral af in het neutrale vak, maar de eerste échte aanval was raak. Een prachtige combinatie tussen Oliver Pataky en Cas Staps werd door Branden Eden knap binnengeprikt.

foto : Kurt Tops

In het middenstuk opnieuw een vroege treffer voor de thuisploeg. Robert Lepine zette Nathan Pancel vrij voor het doel en ook hij wist hoog raak te schieten. Net na het half uur pakte Herentals een voorsprong van twee. Mitch Morgan kwam van rechts opschaatsen en schoot laag raak. Met twee man meer op het ijs kwam Nijmegen terug in de wedstrijd. Levi Houkes schoot knap raak achter Van Looveren. De bezoekers konden de gelijkmaker niet op het bord zetten in de resterende man meer situatie.

Houkes Nijmegen
Foto: Paul Nicolaassen

Ook in het slotstuk noteerde HYC een vroege treffer. Robert Lepine schoot raak en bracht zo weer de marge op twee. Wat Nijmegen ook probeerde, het kwam niet dichterbij. Tien minuten voor tijd nam Morgan opnieuw een treffer voor zijn rekening. Devils kreeg drie maal op rij een power play, maar kon niet afwerken. Vlak voor tijd maakte aanvoerder Morgan zijn derde treffer van de avond en bepaalde zo de eindstand, ietwat geflatteerd maar verdiend, op 6-2.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ZOETERMEER PANTERS 7-4

Mechelen en Zoetermeer zijn, verrassend, met Nijmegen in gevecht om plaats acht. De Sharks deden zichzelf een groot plezier door de punten tegen Zoetermeer in eigen huis te houden.

De thuisploeg overdonderde Panters in de eerste periode. Ben van den Bogaert, Mike Robinson en Kenneth Pittoors kogelden raak, terwijl Teris Wright nog wel de gelijkmaker op de borden had gezet.

Mechelen Golden Sharks

Panters, met Cas Neuman voor Kevin Riedijk tussen de palen, moest in het middenstuk op jacht naar een beter resultaat. Het liep evenwel direct tegen de 4-1 aan door Jano Vanderhulst. Rond het half uur vond Zoetermeer aansluiting. Binnen 60 tellen scoorden Joy Turpijn en Giancarlo van Ulsen de bezoekers naar 4-3. Waar Mechelen dan vaak gaat wankelen, deed het dat dit keer niet. Arne van Espen en opnieuw Robinson brachten het verschil weer op drie.

Cas Neuman Zoetermeer Panters IJshockey
Foto: Robert Bos

Panters wilde wel, maar kon niet in het slotstuk. Mechelen prikte gedecideerd nummer zeven binnen via Robinson. De gasten kwamen via Joy Turpijn nog één maal tot scoren, maar de lachende gezichten waren vooral aan Mechelse zijde te vinden na de prima overwinning.

Previous Rusland kleineert Canada, Finland walst Slowakije plat
Next Washington en Colorado verliezen, 49 reddingen Jacob Markstrom