Washington en Colorado verliezen, 49 reddingen Jacob Markstrom


Face-Off IJshockey NHL

Negen wedstrijden de afgelopen nacht, met wat ‘opmerkelijke’ zaken. Alexander Ovechkin van Washington staat nu derde op de all time powerplay goal lijst. Hij prikte zijn 256ste powerplay goal binnen. Op plek twee staat Brett Hull (265) en op plek een Dave Andreychuk (274). Het zou zomaar kunnen dat Ovechkin de eerste plaats gaat overnemen na verloop van tijd. De update vind je hier.

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 6-4

De drie punten man was Warren Foegele die twee keer scoorde en een assist gaf voor de Hurricanes. Washington kwam iedere keer terug tot een goal verschil, maar konden niet aan een gelijkmaker geraken.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-2 SO

Met 41 reddingen van Ben Bishop voor de Stars en 38 van Philipp Grubauer voor de Avalanche was dit een echt goalie duel. Iedere keeper verdiende een punt maar Bishop pakte het extra punt door de shootouts van Nathan MacKinnon en Mikko Rantanen te stoppen.

Florida Panthers – Detroit Red Wings 5-4

De Red Wings speelde helemaal niet slecht en hadden lang een voorsprong maar twee goals binnen negen seconden in de 26ste minuut leidde de ondergang in. Mike Hoffman en Dominic Toninato scoorde en zette daarmee de Panthers op voorsprong. En die hielden hem vast tot aan het eindsignaal.

Pittsburgh Penguins – Nashville Predators 6-4

Na twintig minuten stonden de Penguins al met 3-0 voor. Toch was de stand na 48 minuten 4-4 door onder meer twee goals van Mikael Granlund voor de Predators. Daarna konden de Penguins via een powerplay goal van Jake Guentzel in de laatste minuut de winst pakken en mede dankzij 44 reddingen van Matt Murray kon ook hij sinds 7 november weer een overwinning bijschrijven op zijn conduite staat.

San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 6-1

Mede dankzij twee eerste NHL-goals van Mario Ferraro en Joel Kellmann konden de Sharks weer winnen na vier nederlagen op een rij. Timo Meier scoorde daarnaast een hattrick.

Tampa Bay Lightning – Montreal Canadiens 5-4

Het zag er niet naar uit dat Tampa er met de winst vandoor zou gaan. In de eerste periode was op een gegeven moment de schoten verhouding 0-17. De tussenstand bedroeg echter maar 1-2. Victor Hedman gaf vier assists voor de Lightning en Steven Stamkos scoorde zijn 800ste punt.

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 4-5 OT

New York Rangers pakte iedere keer de voorsprong. Pas in de allerlaatste minuut wist Auston Matthews de 4-4 te scoren voor de Leafs. Hij kon daarmee niet voorkomen dat na zes overwinningen op een rij weer werd verloren want in de overtime scoorde Tony DeAngelo al voor het einde van de eerste minuut. Ryan Strome had voor de Rangers twee goals en twee assists.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 3-2

Maar liefst 51 keer schoten de Kings op het doel van Jacob Markstrom. Daarvan wist hij er 49 te stoppen. De Kings maakte gelijk in de 46ste minuut maar negentien seconden later lag de puck voor de 3-2 achter Jonathan Quick door Elias Pettersson.

Vegas Golden Knights – Arizona Coyotes 4-1

Twee goals van Marc Stone in de eerste periode waren al voldoende om de winst binnen te halen. Ook de powerplay liet een groot verschil zien. Nul uit vijf voor de Coyotes en twee uit drie voor de Golden Knights, waardoor Vegas de koppositie in de Pacific heeft overgenomen.

Previous HYC pakt zege op Nijmegen, Mechelen langs Zoetermeer
Next Hoe staat de NHL ervoor halverwege? Kortstondige rentree Sprong bij de Ducks