Daniel Sprong gescratched, zevende zege St. Louis


Face-Off IJshockey NHL

Elf duels vannacht in de NHL. Daarin won St. Louis zijn zevende duel op rij, Toronto haar zesde duel en zagen we Daniel Sprong niet op de eerste lijn terug, maar op de tribune. De samenvatting van de vrijdagnacht.

Anaheim Ducks – Vegas Golden Knights 4-3

Daniel Sprong werd door NHL-watchers op de eerste lijn verwacht, maar belandde uiteindelijk op de tribune. Jonathan Marchessault zette Vegas op voorsprong, maar drie goals in 90 tellen tilden de stand naar 3-1 voor de Ducks. In de slotperiode liep de thuisploeg naar 4-1, waarna Vegas twee goals maakten in de laatste twee minuten. De zege kwam echter niet meer in gevaar.

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 4-5 OT

Voor de zevende keer op rij bleef de regerend kampioen ongeslagen. De zege van de Blues was terecht, maar gleed in Winnipeg nog bijna door de vingers. De bezoekers namen iedere keer een voorsprong, maar de Jets kwamen iedere keer terug. De laatste keer op twaalf tellen voor het einde. David Perron maakte de game winning goal in overtime.

Buffalo Sabres – Boston Bruins 0-3

Na vijf thuiszeges op rij, verloor Buffalo weer eens in eigen huis. Boston Bruins won, aan de hand van Patrice Bergeron, met 3-0. Bergeron noteerde twee treffers en Jaroslav Halak pakte met 26 saves zijn 50e shutout in de NHL. Boston blijft derde door de winst, waar Buffalo 1-4-1 is in de laatste zes duels en afzakte naar de 22e plaats.

Chicago Blackhawks – New York Islanders 5-2

Robin Lehner versloeg voor het eerst een oud-werkgever. Na de 0-1 van Ross Johnston, raasden de Blackhawks langs de Islanders. Vijf unanswered goals waren genoeg om de zege veilig te stellen. Met 38 saves had Lehner een groot aandeel in de winst van Chicago.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-6

Toen Colorado op 4-3 kwam in de derde periode, leek een broodnodige zege voor de Avs in de maak. Minnesota dacht daar anders over. Drie goals in de laatste tien minuten leverde een 6-4 winst op. Colorado won slechts één van zijn laatste vier duels, maar blijft op een vijfde plaats staan.

Edmonton Oilers – Calgary Flames 1-5

The Battle of Alberta werd een nachtmerrie voor de Oilers. De Flames pakten na elf seconden al een voorsprong en verdubbelden die na twaalf minuten. Connor McDavid deed nog iets terug, maar daarna waren het de bezoekers die toesloegen. Nog eens drie goals werden er tegen de touwen gejaagd. Een gevoelige nederlaag voor Edmonton, dat steeds verder afglijdt op de ranglijst.

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 4-5 OT

Waar New Jersey blijft tobben, pakten de Leafs winstpartij nummer zes op rij. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar zoals vaker dit seizoen; De Devils konden hun voorsprong niet vasthouden. Toronto pakte een 2-1 voorsprong, maar zag New Jersey erlangs wippen naar 4-3. John Tavares zorgde voor de gelijkmaker, waarna William Nylander de gevierde man werd. Ilya Mikheyev moest in naar het ziekenhuis met een blessure.

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 2-5

Pittsburgh was de baas in Nashville, dat voor eigen publiek hard onderuit ging. Craig Smith maakte de 1-0 achterstand nog goed, maar daarna knalden de bezoekers er vier achter Pekka Rinne en Juuse Saros. Rinne mocht na drie goals op zes schoten naar de bank. Pittsburgh won voor de vijfde maal in zes duels.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5-3

Henrik Lundqvist was met 39 saves belangrijk voor New York, dat met Mika Zibanejad en Artemi Panarin twee ’three pointers’ in de ploeg had. De Rangers liepen weg naar 4-1, zag Carolina tot 4-3 naderen, maar besliste via Ryan Strome het duel. De derde nederlaag op rij voor de Bunch of Jerks.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 2-3 OT

Een duel tussen twee kelderteams. En dat is heel gek als je San Jose daar treft. Ook vannacht ging het weer onderuit, dit keer tegen buurman Los Angeles. Erik Karlsson en Joe Thornton zetten San Jose op 2-0. Case closed zou je zeggen. Martin Frk zorgde met zijn eerste twee treffers van het seizoen voor overtime. Jeff Carter maakte de comeback compleet voor de Kings.

Washington Capitals – Columbus Blue Jackets 2-1 OT

De koploper had overtime nodig om Columbus te verslaan. Jakob Lilja zette de Blue Jackets brutaal op voorsprong in de Capital One Arena. Pas na 46 minuten vond Washington een gaatje in de defensie via Carl Hagelin. Overtime moest de winnaar aanwijzen, dat werden de Caps via T.J. Oshie.

Previous USA te sterk voor Duitsland, Slowakije met moeite langs Kazachstan
Next Trappers boekt eerste Away Day zege