USA te sterk voor Duitsland, Slowakije met moeite langs Kazachstan

Op de ‘derde’ kerstdag werden er twee wedstrijden gespeeld voor het jeugd wk onder twintig met Kazachstan tegen Slowakije, waarbij Kazachstan het lang vol hield. Duitsland speelde een verdienstelijke wedstrijd onder aanvoering van het grote talent Tim Stutzle. Ze namen brutaal een 3-1 voorsprong maar moesten uiteindelijk na zestig minuten toch het onderspit delven. Hierbij de update van dag twee.

Kazachstan – Slowakije 1-3

De buren van de Tsjechen kwamen op 1-0 voor in de tweede periode door een powerplay goal van Oliver Okuliar. Voor Kazachstan scoorde Maxim Musorov zijn derde goal van het toernooi en bracht eveneens vanuit de powerplay de stand op 1-1. Het duurde tot minuut 57 toen Daniel Tkac Slowakije weer op voorsprong bracht. En meteen daarna viel de empty netter zodat Slowakije er met de winst vandoor ging.

U.S.A. – Duitsland 6-3

Amerika deed wat Canada gisteren deed. In de tweede periode een kleine voorsprong pakken en in de derde periode het verschil maken. Duitsland pakte brutaal de leiding na 28 minuten door twee keer te scoren aan het begin van de tweede periode. Een powerplay goal van John-Jason Peterka en een tipp in door Rogle aanvaller Dominik Bokk. Amerika pakte echter via Shane Pinto en Curtis Hall in de laatste minuten van de tweede periode wederom de voorsprong 4-3. Bobby Brink van de Philadelphia Flyers breidde de voorsprong uit naar 5-3 en het slotakkoord kwam van New York Islander Oliver Wahlstrom.

Previous Den Haag zorgt voor eerste verlies Heerenveen, zware blessure Yan Turcotte