Canada verslaat USA in spektakelstuk, goal Hoglander gaat de wereld over

Eén van de meest prestigieuze toernooien is weer begonnen. Het Wereldkampioenschap U20, of World Juniors, georganiseerd door de IIHF. Daarin spelen de meeste spelers die in 2020 gedraft gaan worden door de NHL teams. Talenten die misschien wel wereldsterren zijn over vijf tot tien jaar. Vooral Canada en Amerika leveren veel van die spelers aan. Tijd voor de update van de eerste speeldag.

USA – Canada 4-6

Maar liefst zes powerplay goals waren er te noteren in deze wedstrijd. De mogelijke eerste draft pick in 2020 Alexis Lafreniere scoorde de game winning goal en gaf drie assists. Barrett Hayton van Arizona Coyotes scoorde twee powerplay goals voor Canada. Voor Amerika scoorde Ottawa Senators aanvaller Shane Pinto ook twee powerplay goals. Het was een gelijkopgaande wedstrijd met ieder 32 schoten op goal met beide 60/40 op de powerplay en penalty kill.

Finland – Zweden 2-3 OT

In dit duel liet Nils Hoglander weer zien waar hij beroemd mee is geworden. Namelijk de ‘lacrosse’ goal. Hij scoorde op die manier de 1-1. Na veertig minuten was het 2-2 en moest overtime de beslissing brengen. Vijf seconden voor het einde van de overtime sloegen de Zweden toe. Alexander Holtz, de 17-jarige aanvaller van Djurgardens, wist Kärpät-goalie Justus Annunen te passeren.

Rusland – Tsjechië 3-4

De Tsjechen zette de Ostravar Arena compleet op zijn kop met de zege op Rusland. Al snel namen de Tsjechen een 2-0 voorsprong, maar de Russen kwamen terug tot 2-2 voor het einde van de eerste periode. In minuut 25 was het Matej Blumel die het thuisteam weer op voorsprong zette. Nog geen minuut later lag de 3-3 al weer in het net door Yegor Zamula. De Philadelphia Flyers prospect scoorde zijn tweede goal. Toen Jan Jenik in minuut 37 vanuit een vijf op drie powerplay de 4-3 binnenschoot ging het dak eraf. Maar men moest nog twintig minuten. Ondanks tien schoten in de laatste periode van de Russen op het doel van Lukas Dostal, hield de Anaheim Ducks goalie zijn goal schoon en kon men de overwinning gaan vieren.

Kazachstan – Zwitserland 3-5

Twee goals van Matthew Verboon, de 19-jarige aanvaller van Servett,e maakten het verschil voor de Zwitsers. De 18-jarige Kazak Maxim Musorov, uitkomend voor Snezhnye Barsy in de MHL, deed dat voor Kazachstan.