Trappers verslaat Moskitos Essen op Boxing Day

De dag na kerst (Eerste Kerstdag) wordt in Engels sprekende landen ‘Boxing Day’ genoemd. Een dag waarop je op de tribune mag uitbuiken na twee avonden lekker eten. Omdat we in Nederland ‘Tweede Kerstdag’ vieren, is er in Nederland maar weinig sportwedstrijden te aanschouwen. Behalve in Tilburg. Op Stappegoor konden de liefhebbers op ‘Boxing Day’ genieten van een pot ijshockey tussen Tilburg Trappers en Moskitos Essen. Het werd 7-4 voor de gastheren. Graeme McTaggart was daarbij en praat jullie volledig bij over ‘Boxing Day’ op Stappegoor.

Gatenkaas

De defensie en goalie van Essen leken met een after diner dip van het kerstmaal op het ijs te staan. Elke lijn dat het ijs betrad werd compleet overlopen. Al heel vroeg in de wedstrijd na 49 seconde opende Jonne De Bonth de score. De Bonth zag de puck ‘panklaar’ voor zich liggen en vlamde de puck er in. Teamcaptain Mickey Bastings deed daar een aantal minuten later een schepje bovenop. Een dikke minuut later schoot Kevin Bruijsten op aangeven van Max Hermens raak. Na nog geen negen minuten na de puck-drop stond het al 3-0.

Goalie change

Voor oud Trappers coach en huidige coach van Essen, Larry Suarez, was de snelle 3-0 reden genoeg voor een goalie change en een time-out. De 1.92m lange Canadese Duitse goalie, Kevin Beech moest plaatsmaken voor zijn vervanger, Leon Frensel. De ingreep van de Suarez wierp niet echt zijn vruchten af. Het spel werd niet beter maar er werd wel gescoord. Florian Kraus schoot de 3-1 binnen. Met die tussenstand werd een aantal minuten later gepauzeerd.

Tekst gaat verder onder de foto.

Boxing Day
Kevin Bruijsten. Foto: Arie Leeuwesteijn

Opleving

Hoewel het spel van Essen niet goed was, was het bij Trappers in de tweede periode ook niet op orde. De redelijk comfortabele 3-1 voorsprong verdween al na drieënhalve minuut in de tweede periode. Wederom de verdediger Kraus wist tot scoren te komen. Deze keer via een frommel goal waarbij de puck eerst op de lijn werd weggehaald, maar via Kraus alsnog in de goal belandde. Vrij snel daarna belandde de puck via Enrico Saccomani over Ian Meierdres heen, de goal in. Zo stond het dankzij twee frommel goals in de vierde minuut van het middenstuk opeens 3-3.

Slordig

Het slordige spel van de Brabanders in de tweede periode zorgde voor veel penibele situaties. Uiteindelijk gaf de tweede Tilburgse powerplay van de avond wat ademruimte. Wederom Kevin Bruijsten die zijn tweede goal van de wedstrijd meepikte en zijn team weer op een voorsprong zette. De Tilburgse fans waren nog niet klaar met juichen of de tweede gelijkmaker van de wedstrijd zat er alweer in. De Tsjechische Duitser, Marc Zajic schoot raak waardoor het 4-4 stond. Over de vier tegengoals was Ian Meierdres na afloop heel duidelijk; “Ik had drie van de vier goals moeten hebben”. Een kleine minuut na de gelijkmaker kwamen de Tilburgers weer op voorsprong via Diego Hofland met een echte ‘spitsengoal’. Hofland werd aangespeeld toen hij voor de goal stond, en kon de puck eenvoudig langs goalie Frensel schieten. De 5-4 van Hofland, was tevens de tussenstand na de tweede periode.

Alexei Loginov. Foto: Arie Leeuwesteijn
Uitgeblust

Essen wist het in de tweede periode, de Tilburgers moeilijk te maken. In de derde periode leken ze niets meer te kunnen forceren. Daarentegen lukte het Trappers ook niet om de wedstrijd op slot te gooien. De magere marge van één goal verschil was gezien de scoreverloop in de tweede periode niet genoeg.

Jordy Van Oorschot. Foto: Arie Leeuwesteijn

Het was vooral wachten op het moment dat Suarez zijn goalie van het ijs liet halen om een gelijkmaker en overtime te forceren. Jonne De Bonth liet dat niet gebeuren en wist met zijn tweede treffer(zie video hieronder) van de wedstrijd, de wedstrijd op slot te gooien. Hij wipte de puck over de goalie heen, de goal in. De absolute genadeklap kwam van Mickey Bastings(zie video hieronder) die net als Jonne De Bonth en Kevin Bruijsten, zijn tweede goal van de wedstrijd binnenschoot. Met nog iets meer dan 50 seconde op de klok was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 7-4.