Opnieuw nipte nederlaag voor Belgische dames tegen Litouwen

Foto : Kurt Tops

Op het Wereldkampioenschap Dames Divisie 3 in de Bulgaarse hoofdstad Sofia speelden de Belgian Blades op zaterdag 7 december tegen nieuwkomer Litouwen.

STERKE OPENING

Het werd evenwel een spannende wedstrijd waarbij de Belgische dames zich aanvankelijk heel aanvallend op het ijs toonden na een teleurstellende 3-4 nederlaag tegen rivaal Zuid-Afrika afgelopen donderdag. Een tactiek die loonde want de Blades namen vrij snel een voorsprong in de wedstrijd. Amper één minuut na de eerste face-off knalde Liesa Bosmans de puck voorbij de Litouwse goalie en dit op voorzet van Femke Bosmans en Roosje Willemot.

Tekst gaat verder onder de foto

België Dames

In de tweede minuut tikte vervolgens team captain Valerie Jenaer via Nadine Leirs de puck opnieuw tegen de netten van Litouwen. De Belgian Blades zijn op dreef. In de derde minuut kan Litouwen echter voor verweerwerk zorgen en een eerste doelpunt van Klara Miuller dicht de kloof.

MIULLER DE BEUL VAN BELGIË

In de tweede periode beent Litouwen bij. Opnieuw via Miuller die de score gelijk trekt. Bij de start van de derde periode bijt de Belgische tegenstander van zich af en het is opnieuw de nummer 9 van Litouwen – Klara Miuller – die in korte opeenvolging twee keer Charlotte Swinnen verschalkt.

Klara Miuller

De Belgian Blades knokken zich evenwel terug in de wedstrijd via een derde solodoelpunt van Lotte De Guchtenaere, maar de klok tikt onverbiddelijk verder en de eindbuzzer legt het verdict vast: opnieuw een nipte nederlaag. Eindscore: 3-4 (2-1; 0-1; 1-2).

MVP Lotte De Guchteare

IJZERSTERKE GOALIE LITOUWEN

“Na Litouwen te zien spelen hier op dit WK hadden we snel begrepen dat de nummer 9 en de goalie de sterkhouders waren van het team. We hebben dan ook onnoemelijk veel shots op goal gegeven, maar de Litouwse keeper heeft hier knap gespeeld en de nummer 9 heeft alle doelpunten gemaakt,” aldus coach Sven Van Buren achteraf. “Spijtig van het resultaat, maar ik vind dat onze dames hier hun beste wedstrijd tot nu toe hebben gespeeld. De drive om te winnen is zeker aanwezig en de inzet was er tot de laatste minuut. Ik heb kleine wijzigingen doorgevoerd in de line-up en ik merk dat dit een positieve invloed heeft op ons samenspel. Dit was evenwel een belangrijke wedstrijd voor de ranking dus wel jammer dat we nipt verliezen. Morgen een nieuwe dag. We starten dan opnieuw met een fris hoofd. Als we met de inzet van vandaag de wedstrijd tegen Hong Kong aanvatten, staan we reeds een stapje voor. Het is een moeilijk WK gebleken, we nemen het stap voor stap, periode per periode en bouwen zo verder aan de toekomst,” aldus nog een gemotiveerde coach.