Mechelen stunt tegen Geleen, Zoetermeer wint spektakelstuk

Mechelen Golden Sharks

Vier duels op de zaterdagavond in de BeNe League, waarin Mechelen Golden Sharks verrassend won van Geleen, Zoetermeer en Leuven het publiek trakteerden op een spektakelstuk, en Den Haag en Herentals reguliere zeges boekten op bezoek bij Antwerp en Tilburg.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – MICROZ EATERS GELEEN 8-5

Wie na 30 minuten ijshockey de tussenstand vernam in Mechelen, moest wellicht even met de ogen knipperen. Na de laatste zoemer was de eindstand draaglijker voor Geleen, maar de verrassing compleet.

Mechelen schoot uit de startblokken en Eaters had defensief de zaakjes niet op orde. Het is te makkelijk om alles aan het mindere optreden van Geleen te hangen, Mechelen speelde -en counterde- uitstekend. Kenneth PittoorsBen van den Bogaert en Elia Urlings hadden binnen tien minuten de netten laten bollen. Marco Postma bracht de bezoekers dichterbij, maar Mike Robinson zette de 4-1 ruststand op het bord.

Direct in het middenstuk knalden de Sharks andermaal raak via Kevin de Winter, hetgeen einde wedstrijd betekende voor Rowan Delil. Twee minuten na de wissel maakte de teruggekeerde Nick Verschuren de 5-2. Mechelen had beet en liet niet meer los. Olivier Bouchard maakte er in de 27e minuut 6-2 van.

Microz Eaters Limburg

Eaters ging in de derde periode iets beter spelen, kreeg ook zeker zijn kansen, het wilde niet meer. Het kwam nog terug naar 7-5 met vier minuten op de klok, maar dichterbij kwam het niet. Met Sander Kosters op de bank, maakte Mike Robinson de laatste treffer van het duel. De 8-5 zege was verrassend, maar zeer zeker niet onverdiend.

ZOETERMEER PANTERS – CHIEFS LEUVEN 6-5 OT

Vooraf werd het duel al bestempeld als ‘close call’ en dat maakte beide ploegen meer dan waar. De toeschouwers kregen een heerlijk duel voorgeschoteld in de Silverdome.

Nadat Zoetermeer al na vijf tellen op voorsprong had kunnen komen via Jared Henderson, sloeg Leuven als eerste toe. Panters kreeg de kansen, Chiefs nam de leiding. Op de power play sloeg William Kangasniemi hard toe. De thuisploeg kwam via Dean Versteeg op gelijke hoogte. Opnieuw sloeg de Finse import van Chiefs toe. Op aangeven van Alec James maakte hij een prachtige treffer.

Chiefs Leuven

Vroeg in het middenstuk kreeg Panters een klap. Een heerlijk slap shot van Oscar Delbrassine en een knappe goal van Alec James brachten Leuven op 1-4. Dusan Kmec bracht op vergelijkbare prachtige wijze als ‘Willy van Leuven’ de 2-4 op het bord, na een knappe individuele actie.

Toen Alec James met zijn tweede treffer in minuut 48 de 2-5 op het bord zette, leek het duel voorbij. Leek. Panters dreef de bezoekers naar achteren en kwam via Ferenc Kocsis en Jay Huisman op 3-5 met nog dik drie minuten op de klok. Toen Pieter-Jan Wouters een straf kreeg, volgde de uitgelezen kans om overtime af te dwingen. Een dikke minuut voor tijd kwam die er ook via Bas Tammerijn.

Zoetermeer Panters

Het vuurwerk ging in overtime ‘gewoon’ verder. Ryan Malinowski en Kevin Riedijk pareerden op knappe wijze een aantal grote kansen. Waarbij Borya Kolyasnikov de grootste kreeg in een 1-op-1. Zoetermeer maakte het feest echter compleet, want Koscic bracht met zijn tweede treffer in de zevende minuut van overtime de beslissing. Een heerlijk duel, tussen twee ploegen waar we dit seizoen nog veel meer van gaan horen.

ANTWERP PHANTOMS – CAIROX HIJS HOKIJ 3-8

Den Haag speelde zijn enige duel van dit weekend op bezoek bij Antwerp Phantoms. De thuisploeg nam brutaal een 1-0 voorsprong in de tweede minuut via Lucas Pot, maar daarna stelde HIJS orde op zaken. Justin Evers (2x), Levi Boer en Donny van Musscher tilden de eerste ruststand naar 1-4.

CAIROX HIJS HOKIJ IJshockey

Gert Peeters startte het middenstuk met Robin de Groote in het doel in plaats van Cisse Vanderweyde, maar ook hij kon de aanvalsdrift van de bezoekers niet stoppen. Tot 3-6 scoorden beide teams om en om, maar Maurice van der Schuit en Jelle Kronenburg zorgden voor een 3-8 zege van de ploeg van Chris Eimers.

De winst leverde voorlopig plaats twee op voor Den Haag, waar Antwerp met drie punten op de voorlaatste plaats blijft staan.

TILBURG TRAPPERS BNL – ERA RENOMAR HYC 1-10

Regerend kampioen Herentals streek neer in Tilburg om het op te nemen tegen de jonge Trappers. Preston Shupe keerde terug op het ijs voor een aantal shifts bij HYC. Na een stroeve start met 0-2 na twintig minuten door goals van Mitch Morgan en Ben Coolen, nam Herentals in het middenstuk echt afstand.

ERA Renomar HYC

In het slotstuk zette HYC de dubbele cijfers op het bord, toch was er wel degelijk een klein ‘smetje’. Goalie Arne Waumans zag zijn shutout in rook opgaan, door een treffer van Delaney Hessels. Het geeft eens te meer aan dat de jonge Trappers altijd blijven gaan, voor de volle 60 minuten. Nathan Pancel had naast zijn hattrick ook drie assists, waar Shupe een assist achter zijn naam kon zetten. Herentals sluipt langzaam aan naar boven op de ranglijst.