Nijmegen wint ruim van Antwerp, Heerenveen in overtime langs Hamm


Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
Foto: Paul Nicolaassen

Twee duels op de vrijdagavond. Daarin versloeg Nijmegen met ruime cijfers Antwerp en pakte Heerenveen in overtime de winst op bezoek in Hamm.

Even lekker de podcast over de BeNe League en Tilburg Trappers luisteren?

SELECT 4-u DEVILS NIJMEGEN – ANTWERP PHANTOMS 11-3

Met Henri Sandvik voor de eerste keer op het ijs bij Nijmegen, ving het de wedstrijd aan tegen de bezoekers uit Deurne. Nijmegen miste aardig wat verdedigers en moest dus puzzelen met de defensieve samenstelling. In de vierde minuut pakte de thuisploeg al een 1-0 voorsprong via Oliver Pataky, waarna Nijmegen de bovenliggende partij was. Bij een 3-0 stand, prikte Riku Koskinen de eerste Belgische treffer op het bord, waarna de nieuwe aanwinst Sandvik zelf een duit in het zakje deed.

Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
Foto: Paul Nicolaassen

In het middenstuk pikte Devils het tempo op van periode één. Bij 6-1 kregen Cas Staps en Simon Dozin het met elkaar aan de stok, maar ook dat bracht niemand van zijn stuk. Deniz Mollen verliet na iets meer dan een half uur het ijs en werd vervangen door Jeffrey Vermeulen. Na 40 minuten prijkte er 8-2 op het bord, waarbij Koskinen zijn tweede van de avond had gemaakt.

Devils Nijmegen Antwerp Phantoms
Foto: Paul Nicolaassen

Vroeg in periode drie legde Levi Houkes zijn derde van de avond binnen. Een wedstrijd werd het echter nooit meer in het Triavium. Met een 11-3 winst stapte Devils Nijmegen van het ijs en behaalde het de derde zege van het seizoen in zeven duels. Saillant detail: de zeges werden geboekt tegen Antwerp, Tilburg en Mechelen.

HAMMER EISBÄREN – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-4 OT

Heerenveen reisde af naar Hamm om daar aan te treden tegen de lokale Eisbären. Beide ploegen verloren voor aanvang van het duel één duel in de Inter Region Cup. Heerenveen en Hamm waren aan elkaar gewaagd, maar Flyers kwam als eerste op het scorebord. Jord Smit schoot na ruim een kwartier spelen de eerste treffer binnen. Op de power play scoorde hij op aangeven van Adam Bézak.

UNIS Flyers Heerenveen

Ook in het middenstuk bleven de teams dichtbij elkaar liggen. Heerenveen ging echter het beste met de kansen om. Jasper Nordemann zette zijn team op een 2-0 voorsprong, opnieuw was Bezak de man van de assist. Dat de wedstrijd niet gespeeld was, bleek in periode drie. Binnen 90 tellen, lagen er drie treffers tegen de touwen. Cohut zorgde voor 1-2, voordat Trevor Hunt de marge weer op twee bracht. Kevin Thau bracht Hamm weer op 2-3. Flyers had het lastiger in de slotperiode, maar kreeg ook zijn kansjes. In het zicht van de haven, slikten de Friezen de gelijkmaker, opnieuw met Thau als gevierde man.

UNIS Flyers Heerenveen
Foto: Robert Bos

In overtime werd de verdiende zege dan toch door Heerenveen over de streep getrokken. Het koningskoppel Trevor Petersen en Juha Kiilholma deed weer van zich spreken. Kiilholma gaf aan, Petersen rondde af en zo pakte Flyers de derde zege in vier duels in de Inter Region Cup.

Previous Oilers naar koppositie Pacific divisie, Penguins winnen met tweede shutout op een rij
Next Opnieuw nipte nederlaag voor Belgische dames tegen Litouwen