Oilers naar koppositie Pacific divisie, Penguins winnen met tweede shutout op een rij

Maar vijf wedstrijden op de vrijdagavond in de NHL. De Oilers pakte weer de koppositie van de Pacific divisie door te winnen van de Kings. Tristan Jarry pakte een tweede shutout op een rij voor de Penguins. De update vind je hier.

Anaheim Ducks – Washington Capitals 2-3

Na een 0-2 voorsprong kwamen de Ducks terug tot 2-2. De gelijkmaker werd gescoord door Adam Henrique 45 seconden na de start van de derde periode. Jakub Vrana van de Caps dacht, dat kan ik ook, en 45 seconden na de gelijkmaker maakte hij de winnende goal voor Washington die daarmee voor het eerst in de historie een 100% score hebben op de Californië roadtrip.

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 2-1

Honderd procent op de penalty kill, 66% op de powerplay en een bounce back game van goalie Mikko Koskinen zorgde voor de winst van de Oilers. Leon Draisaitl en Alex Chiasson scoorde de goals voor Edmonton.

New Jersey Devils – Chicago Blackhawks 1-2 SO

Twee powerplay goals zorgde voor een 1-1 eindstand na zestig minuten. Taylor Hall voor de Devils en Alex DeBrincat voor de Blackhawks. In overtime werd er niet gescoord zodat shootouts de beslissing zou brengen. Met drie saves hielp Corey Crawford Chicago naar de winst. Zijn 250ste winst en rookie Kirby Dach scoorde de game winning shootout.

New York Rangers – Montreal Canadiens 1-2

Montréal heeft het gevoel van winnen weer een beetje terug na acht nederlagen op een rij. Nate Thompson scoorde een minuut voor tijd de 1-2 en Carey Price stopte 29 schoten van de Rangers.

Pittsburgh Penguins – Arizona Coyotes 2-0

Inmiddels heeft Tristan Jarry alle 61 schoten in 120 minuten weten te stoppen. Een tweede shutout op een rij. Evgeni Malkin scoorde in de 47ste minuut de game winner.