Tilburg Trappers wint slordige wedstrijd van Ice Fighters Leipzig


Vrijdagavond stond op het Stappegoor de wedstrijd van Tilburg Trappers tegen EXA Ice Fighters Leipzig, de 750e wedstrijd van goalie Ian Meierdres op het programma. Als er naar de statistieken gekeken wordt, zou het een spannende wedstrijd moeten worden. De koploper in eigen huis tegen de nummer drie van de Oberliga Nord. Waar Tilburg het met twee afwezigen moest doen (Reno de Hondt en Ryan Collier), moest de uitploeg het doen met een veel grotere ziekenploeg. De ploeg van Bo Subr wist de wedstrijd te winnen met 2-0.

Even lekker de podcast over de BeNe League en Tilburg Trappers luisteren?

100 doelpunten

Tilburg ging op jacht naar het 100e doelpunt, maar de IceFighters maakten het de thuisploeg moeilijk. De uitploeg beschikte over een goede penalty kill, ook de verdediging van de nummer drie speelde sterk. Goalie Patrick Glatzel zorgde dat Tilburg geen enkele puck achter hem in de netten kon krijgen. Goalie Ian Meierdres werd ook goed aan het werk gezet. Leipzig had iets meer schoten op het doel dan de Trappers. Een spannende wedstrijd dus. Met een gelijke score gingen de teams de kleedkamers in voor de eerste pauze.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

In evenwicht

Ook in het middenstuk waren beide teams in evenwicht. Beiden hadden al enkele slordige powerplays gehad. Het lukte zowel de thuis- als uitploeg niet om de leiding in de wedstrijd te nemen. In de 34e minuut was het Bartek Bison die op aangeven van Mickey Bastings de eerste goal van de wedstrijd maakte. Tilburg kwam op voorsprong, maar er moest zeker een tandje bijgezet worden om de wedstrijd te winnen. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. De derde periode zou de allesbepalende periode worden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

Slordige overwinning

Ook in de laatste periode van de wedstrijd streden beide teams met volle overtuiging om de overwinning. Het was wonderbaarlijk om te zien dat Leipzig met zo weinig spelers, zo veel tegengas kon blijven geven. Zeer knap van de ploeg van coach Sven Gerike. Vlak voor het einde van de wedstrijd stond de teller nog steeds op 1-0 voor de thuisploeg. De IceFighters riepen twee minuten voor tijd om een time-out. Goalie Patrick Glatzel werd van het ijs gehaald. Heel even leek het erop dat Mitch Bruijsten een empty netter zou maken, maar hij miste op een haar na. Max Hermens was daarna wél succesvol. Hij scoorde knap rechtstreeks vanuit een face off, zo in een lege goal. De wedstrijd eindigde in een slordige 2-0 overwinning voor Tilburg. Dat betekende dat goalie Ian Meierdres zijn 750e wedstrijd met een shut-out eindigde. Een mooie prestatie.

Diverse video’s onder de foto.

Foto: Romy Mullens (Tilburg Trappers Fan)

De empty netter van Max Hermens:

De interviews:

Florian Eichelkraut:

Boet Van Gestel:

Danny Stempher:

Previous Winnie Shupe brengt de ijshockeywereld in Nederland en België samen
Next Oilers naar koppositie Pacific divisie, Penguins winnen met tweede shutout op een rij