Winnie Shupe brengt de ijshockeywereld in Nederland en België samen


Winnie Preston Mariah Shupe
Foto: Kurt Tops

Afgelopen zondag kwam er een einde aan de #Together4Winnie actie. Face-Off nam het voortouw om in samenwerking met clubs en supporters geld in te zamelen. Geld dat nooit het leed en het verdriet rond de situatie van de kleine Winnie goed zal maken. Maar mogelijk op een aantal vlakken ontzorging kan bieden. Een cheque van niet minder dan ruim €11.000,00 werd aangeboden voor aanvang van het duel ERA Renomar HYC – CAIROX HIJS Hokij.

Winnie Preston Mariah Shupe

WINNIE SHUPE: TOT TRANEN GEROERD

Er is ontzettend veel gezegd en geschreven over de kleine Winnie. Of je nou vader of moeder bent, of nog niet, zulk nieuws raakt iedereen heel hard in het hart. Het was prachtig te zien dat supporters van jong tot oud, besturen, clubs, spelers of wie dan ook zij aan zij stonden met Preston, Mariah en de kleine Winnie. Voorafgaand aan het duel spraken Ed Versteeve en Jesse Shupe, de vader van Preston, iedereen op het Netepark toe. De tekst van de toespraak van Ed, vind je straks onderaan dit artikel. De ceremonie leverde kippenvel op bij velen, waarna het bedrag op de cheque onthuld werd.

IEDEREEN LEEFT MEE

In Nederland, België, Duitsland en ook ver daarbuiten leeft iedereen mee met Preston en Mariah. Preston Shupe zelf laat in een korte reactie weten, heel dankbaar te zijn.

“I will never be able to thank all the individuals, but I will do a mass thank you in time for all who supported us when we needed it the most.”

Winnie Preston Mariah Shupe

VERSCHILLEND, MAAR ÉÉN FAMILIE

En zo staan we aan de vooravond van een nieuw ijshockeyweekend. Waarin we als ijshockeyfamilie eens te meer met onze neus op de feiten zijn gedrukt, wat er écht toe doet in het leven. Laat daarom de spelers het met elkaar uitvechten op het ijs, denk nog eens na als supporters op de tribune wat je doet of roept met de situatie rond Winnie in je achterhoofd. We hebben laten zien dat we zij aan zij kunnen staan, ondanks onze verschillen. Je hoeft niet voor dezelfde club te juichen, maar elkaar wel een hand kunnen geven op de tribune na de wedstrijd.

Winnie Preston Mariah Shupe

Previous NHL, Daniel Sprong, Senna Peeters en Top Draft Picks Kaapo Kakko en Jack Hughes
Next Tilburg Trappers wint slordige wedstrijd van Ice Fighters Leipzig