Henri Sandvik versterkt selectie Devils Nijmegen


Henri Sandvik Select 4-u Devils Nijmegen

Select 4-u Devils Nijmegen heeft een derde import -naast Eden en Pataky- aan de selectie toegevoegd. De 32-jarige Finse aanvaller Henrik Sandvik is de ploeg van Frank Gentges per direct komen versterken.

SANDVIK: SCANDINAVISCHE HOUVAST

De forward bivakkeerde veelal in de Scandinavische competitie. Hij doorliep de jeugdopleiding van Ilves, waar hij in 2009 zijn debuut maakte in de Liiga. In 40 duels noteerde hij één goal en twee assists. Ilves degradeerde dat seizoen. Veelal werd hij uitgeleend aan LeKi, dat in de Finse Mestis, het tweede niveau.

Sandvik Haugesund

Na een uitstapje bij EHC Bregenzerwald, de huidige club van Giovanni Vogelaar, kwam hij uit voor Swindon Wildcats en het Noorse Tønsberg Vikings. De laatste seizoenen kwam Sandvik uit op het derde Finse niveau. Deze jaargang was hij elf duels actief voor het Noorse Haugesund Seagulls, waar Sandvik in elf duels 37 punten noteerde (16G, 21A)

Sandvik zal wellicht vrijdag zijn debuut al maken voor de Devils in het thuisduel tegen Antwerp Phantoms.

Heb jij de nieuwste podcast over de BeNe League al geluisterd?

Previous Winnie Shupe, Bene League, Trappers en Oranje Dames
Next NHL, Topschutters, Tolerantie en UNIS Flyers Heerenveen