WK Dames 2019/2020: Belgian Blades arriveren in Sofia


Belgian Blades mikken op goud

De face-off voor het Belgische nationale damesteam op het IIHF WK Div3 in de Bulgaarse hoofdstad Sofia komt steeds dichterbij. Het ganse team is vandaag veilig en wel aangekomen ter plaatse. In afwachting van de eerste ‘puck drop’ hadden we een gesprek met Assistant-Captain Eline Leyen.

“Ik kijk er heel erg naar uit. Het gaat een heel spannende week worden, zoals elk jaar. Het is altijd erop of eronder, maar we gaan voor niks minder dan goud natuurlijk,” aldus de speelster van Mechelen Lady Sharks. “De motivatie voor mij blijft altijd dezelfde, ongeacht het feit dat het voorheen een kwalificatietoernooi was en nu een heus WK. Goud blijft steeds de doelstelling. We moeten stijgen naar een hogere afdeling.”

Het damesteam blijft positief evolueren. Eline beaamt. “Als team blijven we elk jaar groeien. De vaardigheden bij alle meisjes worden steeds beter. Elke speelster heeft binnen het team haar eigen taken. Als iedereen die uitvoert dan hebben we een zeer grote kans om een medaille te pakken.”

Assistant-Captain Belgian Blades Elise Leyen

Belgisch Damesteam opent tegen gastland Bulgarije

De opener tegen gastland Bulgarije stelt voor Eline geen probleem. “In onze vorige wedstrijden tegen Bulgarije, wonnen we steeds. Dus in principe mag dat geen probleem zijn. We moeten gewoon dat eerste doelpunt maken en blijven doorgaan.”

Roemenië zou wel eens de moeilijkste tegenstander kunnen zijn. “De Roemenen zakken naar onze divisie. Bijgevolg zal dat een geduchte tegenstander zijn. Van nieuwkomer Litouwen weten we maar bitter weinig. Die dames zullen ongetwijfeld heel gemotiveerd zijn want die willen laten zien wat ze in huis hebben. Zuid-Afrika blijft nog altijd één van onze rivalen. Toch wel een moeilijke tegenstander op het ijs. Ze hebben een aantal goede speelsters. Dat zorgt steeds voor een spannende wedstrijd. Uiteindelijk weten we er wel van te winnen, maar elke match moet gespeeld worden. Team Hongkong speelt dan weer zo’n beetje kamikaze hockey. Zeer vlijtige speelsters die zich voor elke puck gooien en zich helemaal geven, maar ze komen schaatstechnisch toch wat tekort,” aldus nog Eline.

De Belgische dames starten op woensdag 4 december tegen gastland Bulgarije. Puck-Drop om 20u plaatselijke tijd, 19u bij ons dus.

Previous Goal Wielenga en eerste punt Dijkema leiden SDE naar winst
Next Mike Verschuren terug bij oude liefde Eindhoven Kemphanen