Rangers verslaat Capitals, Ottawa doet het in overtime tegen Montreal


Face-Off IJshockey NHL

Met maar twee wedstrijden was het maar een kort nachtje qua hockey. Ottawa won in overtime op bezoek in Montreal en de Rangers wonnen relatief makkelijk van de Capitals. De update lees je hier.

Montreal Canadiens – Ottawa Senators 1-2 OT

Ottawa pakte voor de zesde keer de winst in acht wedstrijden. De beide goals werden gescoord in de tweede periode. Eerst was het Nick Suzuki voor de Canadiens die inmiddels alweer zijn zesde goal van het seizoen scoorde als first round pick. De gelijkmaker kwam van Jean-Gabriel Pageau. Mede dankzij het goede keeperswerk van Craig Anderson die 34 schoten stopte bleef Ottawa in de wedstrijd. De winnende treffer kwam 38 seconden in overtime toen Brady Tkachuk een uitbraak afrondde en de puck hoog in het doel deponeerde achter Carey Price.

New York Rangers – Washington Capitals 4-1

Gisteren hadden we Marc-Andre Fleury die zijn 450ste overwinning pakte. Vandaag deed Henrik Lundqvist zijn 454ste overwinning pakken. Lundqvist staat nu vijfde met dertig overwinningen achter op Hall of Famer Ed Belfour. Artemi Panarin scoorde twee powerplay goals voor de Rangers en verlengde zijn point streak naar twaalf wedstrijden. Kaapo Kakko had op beide goals een assist. Pavel Buchnevich scoorde een goal en gaf een assist. De enige goal voor Washington kwam op naam van Evgeny Kuznetsov. De Capitals moesten aantreden zonder Garnet Hathaway die voor het spugen naar Ducks verdediger Erik Gudbranson drie wedstrijden is geschorst.

Previous Super Sunday: HIJS Hokij Den Haag U12
Next Super Sunday: IJCU Dragons Utrecht U12