Kayo van Zoest keert terug op het oude nest bij Eindhoven Kemphanen


Kayo van Zoest Eindhoven Kemphanen IJshockey
Foto: Robert Bos

Kayo van Zoest keert terug bij Eindhoven Kemphanen. Vorige week werd bekend dat de aanvaller moest stoppen met ijshockey op BeNe League niveau vanwege zijn florerende bedrijf. Vandaag is bekend geworden dat hij terugkeert op het oude nest in de lichtstad en de schaatsen onderbindt voor een beter te combineren Eerste Divisie avontuur.

VAN ZOEST: EINDHOVENS PRODUCT

De 24-jarige forward is een kind van Kemphanen. Hij debuteerde in 2013 al in de Eredivisie voor de mannen in het oranje en speelde drie seizoenen op het hoogste niveau voor de Brabanders, voordat de club zich terugtrok uit de gemeenschappelijke competitie. Vorig seizoen stapte Van Zoest over naar Nijmegen, waar hij de landstitel en beker won.

Tekst gaat onder de foto verder

Kayo Van Zoest
Foto: Paul Nicolaassen

De geboren Eindhovenaar speelde in totaal 61 BeNe League duels bij Kemphanen, waarin hij goed was voor 48 punten (16G, 32A). De Brabanders werden vorig jaar op zeer overtuigende wijze kampioen van de Eerste Divisie. Eindhoven won haar eerste duels van dit seizoen met 9-0 van Den Bosch en 6-5 van Dordrecht. Het gaat met een 100% score aan de leiding in Poule A. Komend weekend staat het uitduel tegen Breda Yeti’s op het programma.

Previous Vancouver veegt de vloer aan met L.A. Kings in home opener
Next Tampa Bay haalt uit in Toronto, eerste zege San Jose