Vancouver veegt de vloer aan met L.A. Kings in home opener


Face-Off IJshockey NHL

Een bescheiden programma, maar vol spektakel. Niet minder dan 23 doelpunten vielen er verdeeld over de drie duels. Vancouver Canucks kende geen genade met L.A. en Philadelphia trakteerde New Jersey op een shutout.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings 8-2

Bo Horvat werd tot Captain gebombardeerd bij Vancouver, Quinn Hughes scoorde zijn eerste NHL-treffer en L.A. kreeg onvervalst billenkoek. Ondanks dat de Kings veruit de meeste schoten op doel hadden (39 vs. 23), werden zij weggeveegd met 8-2. J.T. Miller was goed voor een goal en drie assists. De acht goals van Vancouver in een home opener waren een evenaring van het record uit 1978 en 1987.

Buffalo Sabres – Montreal Canadiens 5-4 OT

Buffalo raakte in zijn vierde wedstrijd de 100% score kwijt met een overtime zege op Montreal. Jack Eichel had twee goals en twee assists voor de Sabres, Joel Armia twee goals en één assist voor de bezoekers. Marcus Johansson werd de match winner voor Buffalo.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils 4-0

De derde nederlaag op rij voor New Jersey, die voor een groot deel op het conto kon van Flyers-goalie Carter Hart. Hij pakte zijn eerste NHL-shutout met 25 saves. Ivan Provorov had een goal en een assist. De Devils wachten nog op de eerste zege van het seizoen.

Previous Arno Christiaen - Liedekerke Lions U8
Next Kayo van Zoest keert terug op het oude nest bij Eindhoven Kemphanen