Tampa Bay haalt uit in Toronto, eerste zege San Jose


Face-Off IJshockey NHL

Elf duels afgelopen nacht, waarbij Cor Machielsen namens ons New Jersey Devils – Edmonton Oilers bijwoonde en zag de Oilers met 3-4 winnen via shootouts. De eerste zege van San Jose staat op het bord en Anaheim Ducks verloor de ongeslagen status.

nid edm
foto: Cor Machielsen Face-Off

Arizona Coyotes – Vegas Golden Knights 4-1

De Coyotes boekte de eerste zege van het seizoen tegen Vegas Golden Knights. Conor Garland maakte twee goals voor Arizona, waar goalie Kuemper met 35 saves belangrijk was.

Chicago Blackhawks – San Jose Sharks 4-5

De Sharks pakten de eerste overwinning, terwijl ze tot aan de 4-4 iedere keer terug moesten komen van een achterstand. Patrick Marleau scoorde meteen twee keer na zijn terugkeer bij de Sharks.

Colorado Avalanche – Boston Bruins 4-2

Na een 0-2 voorsprong voor de Bruins kwam Colorado sterk terug. In de derde periode werd de overwinning binnengesleept door de Avs via de game winning goal van Andre Burakovsky, die zo zijn eerste goal maakte in het shirt van de thuisploeg.

Dallas Stars – Calgary Flames 2-3 SO

De Stars verspeelden een 2-0 voorsprong tegen de Flames in de laatste twintig minuten. Na de 2-2 moesten shootouts de beslissing brengen. Johnny Gaudreau scoorde de winnende voor de Flames.

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 2-4

De derde zege alweer van Detroit op divisierivaal Montreal en de eerste in negen pogingen in het Bell Center. Anthony Mantha scoorde met zijn zesde van het seizoen de game winning goal voor de Red Wings.

New Jersey Devils – Edmonton Oilers 3-4 SO

Een minuut voor tijd maakten de Oilers via Connor McDavid de 3-3. Dat was eigenlijk onverdiend, maar dat telt niet in de sport. De beide punten gingen mee naar Canada, want in de shootouts wist Leon Draisaitl de game winning shootout te scoren, nadat Mikko Koskinen alle drie de Devils shootouts wist te stoppen.

Nashville Predators – Washington Capitals 6-5

De Capitals verloren inmiddels voor de derde keer op rij ondanks twee goals van Alexander Ovechkin. Tot aan minuut 54 stonden de Caps nog op 5-4, maar toen scoorden Nick Bonino en Mattias Ekholm binnen 28 secondenvoor de Predators.

Ottawa Senators – St. Louis Blues 4-6

David Perron was de grote man aan de kant van de Blues met zijn 200e en 201e goal. Ottawa verliest opnieuw en heeft nog geen punt weten te pakken dit seizoen.

Pittsburgh Penguins – Anaheim Ducks 2-1

Matt Murray maakte 31 saves en bezorgde daarmee de Ducks hun eerste nederlaag van het seizoen. Sidney Crosby scoorde een goal en gaf de assist op de game winning goal van Jake Guentzel.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 3-7

In zijn eerste wedstrijd van dit seizoen scoorde Brayden Point meteen twee keer en gaf een assist. Toronto kon het bijbenen tot de achttiende minuut toen Auston Matthews de 3-3 maakte. Daarna was het gedaan voor de Leafs en liepen de Bolts verder uit naar een ruime overwinning.

Winnipeg Jets – Minnesota Wild 5-2

De derde nederlaag van Minnesota is een feit. Bij de Jets had Patrik Laine een lekkere avond met twee goals en twee assists. Een stroeve opening van het seizoen voor de Wild, die nu 31e en dus laatste staan in de League.

Previous Kayo van Zoest keert terug op het oude nest bij Eindhoven Kemphanen
Next Franchise record Carolina na vijfde zege op rij