Toffe duels, Eerste divisie, tenues en spelers die het moeten laten zien


Veel teams hebben meerdere tenues, er is dus heel wat keuze. Zowel nationaal als internationaal. Wat is een echt heel mooi tenue en welke zou verboden moeten worden?

GIJS Groningen
Foto: Stefan van der Spek

Damiën: Mijn nominatie voor allergaafste tenue ter wereld gaat naar deze juweeltjes van de Orlando Solar Bears. Teams binnen de ECHL wisselen bijna jaarlijks van tenue, waardoor de competitie een goudmijn is voor liefhebbers van op zijn zachtst gezegd ‘gewaagde‘ designs en ho-ho-haute couture. De prijs voor het lelijkste uniform is voor de Calgary Flames. Waarom ze deze tenues nooit hebben vervangen blijft me een raadsel. Al helemaal als je bedenkt dat er net een bloedmooie alternate jersey is gelekt. Ze kunnen het dus wél.

Nico van Galen Last: Ik vind het mooi als een club bij zijn clubkleuren blijft zoals Groningen hard-rood, Kemphanen Oranje. Maar ook zwart vind ik erg mooi, daarbij komt dat een team groter lijkt in het zwart en dat kan ook invloed hebben op bepaalde spelers. Afschuwelijk vind ik pastel kleuren. Neem nou het groen van Geleen afgrijselijk. Niet hun originele clubkleuren en dan ook nog pastel groen… brrrrr

Tekst gaat onder de foto verder

Microz Eaters Limburg
Foto: Peter Majolee

Sharon: De clubkleuren aanhouden vind ik mooi. Een donkere met een felle kleur combineren valt ook goed op en staat sterk. Zwart met rood of donkerblauw met wit bijvoorbeeld. Kleuren die teveel vloeken met elkaar is een No go. Uitstraling moet wel pakkend zijn.

Cindy: Persoonlijk vind ik de Trappers best een mooi tenue hebben. Van de NHL vind ik New York Rangers het mooiste tenue hebben. Dit omdat er ‘RANGERS’ schuin op de voorkant staat. Veel tenues lijken op elkaar (zoals van Tampa Bay Lightning en Toronto Maple Leafs of van New Jersey Devils en Chicago Blackhawks). Het tenue van de Rangers heeft iets speciaals en dat vind ik leuk. Je ziet het niet bij de andere NHL-teams.

Tekst gaat verder onder de foto

Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn
Previous Boston Bruins zal strijden met een oude kern
Next Kan St. Louis Blues het sprookje van de Stanley Cup herhalen?