Toffe duels, Eerste divisie, tenues en spelers die het moeten laten zien


De eerste wedstrijden in de Eerste Divisie zijn afgelopen weekend gespeeld. Met Amsterdam Tigers, dat uit de BeNe League is gestapt, en nieuwkomers Utrecht Dragons en Breda Yeti’s liggen de kaarten wellicht anders dan vorig seizoen. Wie gaat er dit seizoen voor de titel?

Dordrecht Lions GIJS Eerste Divisie
Foto: Dordrecht Lions

Cindy: Ik volg de Eerste Divisie helaas niet zo goed, dus ik kan niet zeggen wie er precies een grote kans maakt op de titel. Wel kan ik zeggen dat ik hoop dat het Dordrecht Lions wordt. Voor het Face-Off magazine van afgelopen seizoen mocht ik bij ze op bezoek. Een zeer leuk en hecht team en ik gun het ze van harte.

Damiën: Ondanks mijn nostalgische liefde voor de Breda Yeti’s, zie ik ze in hun eerste seizoen niet stunten. Ik verwacht dat Nijmegen goeie resultaten neer gaat zetten!

Tekst gaat verder onder de foto

Ratislav Veres, Eindhoven Kemphanen
Foto: Roel Louwers/isosports sportfotografie

Nico van Galen Last: Ik denk dat de kaarten zeker anders kunnen liggen. Amsterdam is bijna hetzelfde team als verleden jaar in de BeNe Leaugue, Yeti’s (met hun grote namen Hagemeijer, Willemse en misschien Van den Heuvel), Dordrecht en Kemphanen zie ik als de grote favorieten. Yeti’s alleen als alle grote namen erbij zijn, anders zijn ze niet veel beter dan verleden jaar het derde  van Tilburg Trappers.

Amsterdam is afwachten als ze maar één keer per week spelen tegen mindere tegenstanders en minder intensief trainen of ze hun BeNe-niveau kunnen vasthouden. Ik denk het niet. Dordrecht is altijd stug en moeilijk te bestrijden en ze hebben een nieuwe coach. Kemphanen is in de breedte sterker geworden met het terugkomen van Sebastiaan Kragt en Koen Bakker en daarbij de nieuwe aanwinsten Willem Claudemans, Danny Mols en Rick van der Boomen. Plus het aanvullen van de (ook kampioen van Nederland geworden) vijf U19 spelers die beter zijn dan de afvallers uit de selectie van verleden jaar. In december sluit de nu geblesseerde Olaf Schonning weer aan. Ook Willem Bles komt terug van een blessure. Dat maakt ze voor mij ook favoriet. Als ook nog Roderick van Hout zou aansluiten dan zijn we echt goed voor de Eerste Divisie en onderkant BeNe League niveau.

Tekst gaat verder onder de foto

GIJS Groningen HIJS Hokij Den Haag
Foto: Stefan van der Spek

Sharon: Begin van het seizoen vind ik zulke keuzes heel lastig. Maar het zou tof zijn als er meerdere hetzelfde niveau zouden spelen waardoor de games spannend blijven.

Previous Boston Bruins zal strijden met een oude kern
Next Kan St. Louis Blues het sprookje van de Stanley Cup herhalen?