Toffe duels, Eerste divisie, tenues en spelers die het moeten laten zien


Welke wedstrijd die je dit seizoen gaat zien, verheug je je het meeste op?

HYC Dinslaken
Foto: Kurt Tops

Nico van Galen Last: Ik kijk niet veel BeNe league wedstrijden in het stadion, maar meer via de livestream. Ik ben benieuwd naar een paar wedstrijden zoals Herentals tegen Nijmegen, hoe staan beide teams ervoor? Een clash tussen een opleidingsclub en een bijeen gezocht, geraapt of gekocht team. Hoe gaat Tilburg Trappers het in de Oberliga doen tegen bijvoorbeeld Leipzig en Herne? Hoe staan ze ervoor zonder imports en een uitgedunde selectie?

Verder (natuurlijk) Kemphanen tegen Amsterdam en Breda Yeti’s. Hoe staan de Hanen ervoor tegen de Yeti’s als die op volle oorlogssterkte zijn en hoe spelen de Hanen als ze maar één wedstrijd moeten spelen in een weekend tegen Amsterdam? Ze hebben namelijk op een voorbereidingstoernooi al tegen elkaar gespeeld. Hierbij was duidelijk dat de Hanen niet gewend zijn aan twee keer te spelen in een weekend met een 5-3 zege voor Amsterdam tot gevolg

Sharon: Welke wedstrijden ik ga bijwonen kan ik van te voren nooit zo goed plannen en zullen meer onverwachtse bezoekjes worden. Maar de BeNe League blijft toch spannend om te volgen.

Tekst gaat onder de foto verder

Dordrecht Lions Breda Yeti's
Foto: René Kamps

Cindy: Grote kans dat de Trappers weer in de play-offs van de Oberliga komen, die wedstrijden zijn altijd enorm spannend!

Damiën: Eentje in Breda! Ik ben super benieuwd naar hoe de Breda Yeti’s het dit jaar in de eerste divisie gaan doen. Zelf ben ik bij de Yeti’s begonnen met ijshockeyen toen de club nog in Etten-Leur zat. De Yeti’s speelden toen nog op een oud buiten-zwembad, ongeveer ter grootte van een aanvalsvak, volgestort met cement en afgetopt met een onvoldoende verkoelend koel-element. Achter de boarding zat een zwembadwand met porseleinen tegeltjes verstopt, dus die gaf niet mee.

Tekst gaat onder de foto verder

Yeti's Etten-Leur IJshockey

De zamboni was een natte lap aan een bezemsteel aan een oude trekker en de kleedkamer was een zeecontainer met bankjes. Low budget, maar niets versloeg hockeytraining onder de sterren. Top om te zien dat de Yeti’s nu ook op hogere niveaus uit gaan komen.

Previous Boston Bruins zal strijden met een oude kern
Next Kan St. Louis Blues het sprookje van de Stanley Cup herhalen?