Boston Bruins zal strijden met een oude kern


Tuukka Rask
Tuukka Rask (Boston Bruins)

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Jonathan van Osta laat zijn licht schijnen op Boston Bruins.

Vorig seizoen

Boston gold vorig jaar, na de eerste ronde van de Stanley Cup play-off, als favoriet. Dit was met name zo, nadat Tampa Bay in de eerste ronde was uitgeschakeld. Bovendien stonden de Bruins in de laatste wedstrijd van de finale in eigen huis. Maar de winst kwam niet, en de Bruins moesten hun wonden likken.

Aangetrokken en vertrokken

Hoewel Boston in de kern met dezelfde spelers zal blijven spelen, zijn er wel wat wisseling in de wacht geweest. Zo zijn Marcus Johansson en Noel Acciari vertrokken. Daar staan wel enkele nieuwe aanwinsten tegenover, die mogelijk een plek in de vaste selectie krijgen. We hebben het dan over Brett Ritchie en Par Lindholm. Nieuwe prospects voor de Bruins zijn Anders BjorkPeter CehlarikTrent Frederic en Jack Studnicka. In essentie houdt Boston vast aan de inmiddels wat oudere kern van spelers. Dit biedt kansen, maar ook uitdagingen voor het team.

Vooruitblik

Statistisch gezien hebben de Bruins een behoorlijk grote kans om wederom een plek in de play-offs te krijgen. Volgens analisten is de kans dat de Bruins 2e of 3e in hun divisie worden 29%. Dat is fors, heel fors. En dat hebben ze vooral te danken aan de sterke lijnen. Als alle spelers in goede gezondheid verkeren, beschikken de Bruins over de 2e beste ploeg van de NHL. Het probleem is alleen dat de spelers nooit allemaal 100% fit zijn, en dat zit onder andere in de leeftijd van de sterke spelers. Neem de belangrijkste lijn: Patrice Bergeron, Brad Marchant en David Pastrnak: zij waren afgelopen seizoen goed voor respectievelijk 79, 100 en 81 punten in het reguliere seizoen. Met de play-offs erbij, hadden zij ieder meer dan 100 punten behaald.

Het probleem zit hem erin dat deze spelers, op Pastrnak na, aardig op leeftijd beginnen te komen. Grote concurrenten als Tampa Bay en Toronto hebben een veel jongere selectie, en zullen hiermee mogelijk de kansen op de Stanley cup van Boston af gaan pakken.

Keep an eye on

Danton Heinen en David Pastrnak. Pastrnak heeft afgelopen seizoen zijn stempel al gedrukt, maar naar verwachting zal hij komend seizoen nog een stuk dominanter aanwezig zijn. Danton Heinen is naar verwachting ook een speler die zich verder ontwikkeld tot een belangrijke aanwinst voor het team. Afgelopen seizoen scoorde hij 11 doelpunten; voor dit jaar worden er meer van hem verwacht.

Voorspelling

De top-line van Boston, van het eerder genoemde trio, zal minder punten genereren dan vorig seizoen. Ze zullen gezamenlijk de 300 punten niet gaan overschrijden. Echter mogen we wel verwachten dat Boston de 2e of 3e plek zal gaan pakken, en wederom tegen de Maple Leafs uit zal komen. Het seizoen zal uitwijzen hoe de spelers van Boston fysiek in orde blijven, maar mijn verwachting is dat de gemiddeld hoge leeftijd van het team, de selectie parten zal spelen. Boston zal niet door de eerste ronde van de play-offs heen komen.

Previous Voor Tampa Bay Lightning telt alleen de play-offs nog
Next Toffe duels, Eerste divisie, tenues en spelers die het moeten laten zien