Jesse Sempels – HYC Herentals U8


First Shift

Face-Off draagt de jeugd een warm hart toe. Daarom zetten wij in de rubriek First Shift elke week een jeugdspeler in de spotlights. Nederlandse en Belgische ijshockeyers vertellen over hun sport en waarom zij voor ijshockey gekozen hebben aan de hand van enkele korte vragen. We trappen af met een jeugdlid van de regerend BeNe League kampioen: Jesse Sempels van ERA Renomar HYC U8.

Jesse Sempens ERA Renomar HYC

Mijn zus speelde al ijshockey. Ik wou er ook zo cool uit zien in mijn ijshockeypak en ik wilde graag leren schaatsen.

Hoe oud ben je en op welke positie speel je (het liefst)?

Ik ben in augustus zeven jaar geworden. Het liefst speel ik defence.

Wanneer ben je begonnen met ijshockey?

Ik was net drie jaar toen ik voor de eerste keer naar de schaatsklas bij HYC ging. Nog altijd ga ik elke zondagochtend naar de training. Ik vind het leuker om met een puck te spelen dan met een bal. Mijn zus speelde al ijshockey. Ik wou er ook zo cool uit zien in mijn ijshockeypak en wilde graag leren schaatsen.

Wat is het leukste aan de sport?

Omdat je samen speelt met je vrienden. We hebben echt een heel leuk team. Tijdens ijshockey mag ik van mama snel schaatsen, want dan doet het geen pijn als ik val.

Wie is jouw favoriete speler van het eerste team?

Mijn grote vriend Ben ‘Benno’ Vercammen. Benno maakt veel goals en geeft mooie passes aan de anderen. Hij is gewoon een kei toffe! Na de wedstrijd komt hij vuistjes geven of nog een babbeltje doen. Hij is mij ook na de bekerwinst komen ophalen om mee op het ijs te gaan, om samen een foto te nemen met de beker.

Jesse Sempels Ben Vercammen

Wie is de beste speler van de wereld volgens jou?

Mitch Morgan

Wat is jouw favoriete eten?

Curryworst met frietjes

Wat doe je in je vrije tijd of heb je hobby’s?

Alle vrije tijd gaat naar ijshockey. Trainen, zelf wedstrijden spelen, supporteren voor mijn zus of bij de eerste ploeg van HYC. Als ik al een keertje tijd heb, dan speel ik af en toe NHL op mijn Playstation.

Wat is jouw favoriete muzieknummer?

Leef van André Hazes Junior.

Wat is jouw grootste ijshockeydroom?

In de eerste ploeg bij HYC spelen en veel bekers winnen.

Er moeten meer kinderen op ijshockey komen want…

Dan kunnen we nog meer plezier maken!

Jesse Sempels

Previous San Jose Sharks ruikt bloed en niets kan ze stoppen
Next Stanley Cup nu, salary cap later voor Toronto Maple Leafs