San Jose Sharks ruikt bloed en niets kan ze stoppen


sharks

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Luciano van der Oost laat zijn licht schijnen op San Jose Sharks.

AFGELOPEN SEIZOEN

In een zwakkere Pacific Division wist San Jose zichzelf, met zes punten minder dan Calgary Flames te plaatsen voor de playoffs. Het team werd versterkt met Evander Kane en Erik Karlsson om een gooi naar de Stanley Cup te doen. In de eerste ronde werd Vegas Golden Knights in een serie van zeven verslagen met 4-3. Dit gebeurde in overtime door Barclay Goodrow die in een powerplay het sprookje voor de Knights uiteen liet spatten.

In de tweede ronde van de playoffs kwam Colorado Avalanche op bezoek in San Jose. Ook hier kwamen zeven wedstrijden aan te pas om de Sharks door te laten gaan naar de halve finale van de playoffs. Ze sleepte in de laatste wedstrijd de overwinning binnen door een vroege goal en assist van de net van een blessure teruggekeerde captain Joe Pavelski. In de halve finale was uiteindelijke Stanley Cup winnaar St Louis Blues met 4-2 te sterk voor de mannen in het groenblauw.

AANGETROKKEN EN VERTROKKEN

Het was een rustige zomer tot nu toe in San Jose, Tom Pyatt kwam over van Vancouver Canucks en Trevor Carrick kwam bij Caroline Hurricanes weg, hij werd geruild met Kyle Wood. De echt grote verrassing was dat Joe “Jumbo” Thornton besloot nog een jaartje bij de Sharks te blijven. Ook de in preseason aangetrokken Erik Karlsson tekende voor acht jaar bij.

erik karlsson
photo: nhl.com

VOORUITBLIK

San Jose wil de Stanley Cup winnen, niets meer en niets minder. Een finale tegen Pittsburgh Penguins in 2016. In de tweede ronde stranden tegen Vegas Golden Knights in 2017. En afgelopen seizoen een plek in de halve finale tegen St Louis Blues. De haaien hebben bloed geroken en maken ook zeker een goede kans. Wanneer je op goal Martin Jones hebt, een super solide defence met mannen als Brent Burns en Erik Karlsson, aanvallend kan beschikken over Evander Kane, Logan CoutureTimo MeierThomas Hertl, Joe Thornton en Kevin Labanc. Dan zullen er dit jaar heel wat tegenstanders verslonden worden in de sharktank door San Jose. Revanche is alles wat telt, dat is ook de reden dat “Jumbo” nog een jaar bijgetekend heeft.

KEEP AN EYE ON

Op wie niet? San Jose Sharks is een solide franchise, met genoeg top spelers waar je voor naar het stadion komt.

VOORSPELLING

San Jose gaat een serieuze gooi doen naar de Stanley Cup. En heel eerlijk? Ik denk dat het ze nog gaat lukken ook dit jaar. Wanneer een haai bloed heeft geroken stoppen ze niet met jagen totdat hun prooi verslonden is!

Previous De geur van ijshockey voert weer de boventoon de komende maanden
Next Jesse Sempels - HYC Herentals U8