Flyers hopen op verbetering met Hart en Vigneault


Alain Vigneault, foto door Philadelphia Flyers

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Tim Gerth laat zijn licht schijnen op de grote rivaal van zijn favoriete club: Philadelphia Flyers.

vorig seizoen

Ook de Flyers grepen naast een ticket voor de play-offs. Het was een roerig seizoen met vooral veel wijzigingen in de structuur van de club. Zowel GM Ron Hextall als coach Dave Hakstol moest het veld ruimen. Het enige succes van de Flyers was toe te schrijven aan de populariteit van de nieuwe mascotte, Gritty.

Gritty, afbeelding door Philadelphia Flyers

Onder de nieuwe interim coach Scott Gordon werd de weg naar boven weer een beetje gevonden, maar was het toch vooral voorbereiden op een nieuw seizoen. Het voornaamste lichtpuntje was de introductie en het sterke spel van goalie Carter Hart. Jarenlang is de goaliepositie in Philly een hot item geweest en het lijkt erop dat de roemruchte club nu eindelijk een betrouwbaar talent heeft dat jarenlang de pucks uit het net komt vissen.

Kevin Hayes, foto door Philadelphia Flyers

aangetrokken & vertrokken

Alain Vigneault werd aangetrokken om de nieuwe coach te worden. De oud-trainer van Montreal Canadiens, Vancouver Canucks en New York Rangers mag de Flyers weer op de been proberen te krijgen. Het verloor voor de trade deadline vorig seizoen wel al één van de meest bepalende spelers in Wayne SimmondsRyan Hartman, die ervoor terugkwam, vertrok deze zomer. Verder trok het Kevin Hayes en Matt Niskanen aan. Laatstgenoemde werd uitgeruild met Washington Capitals voor Radko Gudas. Daarmee lijkt het team kwalitatief wel iets beter, want Gudas stond vooral bekend om zijn fysieke spel. Justin Braun werd vorig seizoen al overgenomen van San Jose Sharks.

De belangrijkste wapenfeiten deze zomer kwamen eigenlijk pas in september, toen Ivan Provorov en  Travis Konecny allebei een nieuw contract tekenden. Ook Travis Sanheim en Hayes tekenden bij.

vooruitblik

Al met al zijn de Flyers er niet minder op geworden. Maar gezien de groei van de ploegen in de Metro, lijkt het er niet op dat de Flyers echt hoge ogen gaan gooien dit seizoen. Toch zat er vorig seizoen ook meer in het vat dan lang het geval leek. Ze zullen ongetwijfeld weer meestrijden om de wildcard-plaatsen, maar ik zie toch andere teams en met name de ploegen rondom New York meer kans maken.

Carter Hart, foto door Philadelphia Flyers

keep an eye on

Carter Hart, een van de grootste talenten van de NHL in doel. De goalie is enorm gehypet en dit seizoen kan hij voor het eerst een jaar zich bewijzen als eerste goalie. Is hij de ‘real deal’ of wordt hij, zoals velen in Philadelphia, keihard afgeserveerd?

voorspelling

Ik denk dat de Flyers net naast de Stanley Cup Playoffs zullen grijpen. Het is een talentvolle groep die vooral in de breedte sterk is, maar qua talent niet de starpower heeft als andere teams. Aan de andere kant, hadden de St Louis Blues dat vorig seizoen wel?

Previous Levert het vele shoppen Vancouver Canucks iets op?
Next UNIS Flyers Heerenveen is dit seizoen niet direct favoriet