Levert het vele shoppen Vancouver Canucks iets op?


Canucks

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL-seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Cor Machielsen laat zijn licht schijnen op Vancouver Canucks.

vorig seizoen

De mannen uit Vancouver eindigde als 23e in de league en vijfde in de Pacific divisie, ver van de play-off plaatsen vandaan. De beste van de Canucks vorig seizoen was rookie Elias Pettersson. 66 punten met 28 goals en 38 assists. Die behaalde dat aantal in 71 wedstrijden. Eigenlijk zegt dat al alles over jouw team, als je rookie de beste speler blijkt te zijn geweest. Bo Horvat kwam op de tweede plaats met 61 punten, verdeeld over 27 goals en 34 assists. Free agent Brock Boeser heeft bijgetekend voor drie jaar met een gemiddeld salaris van $5.8 miljoen. Hij kwam op de derde plek terecht met 56 punten verdeeld over 26 goals en 30 assists.

aangetrokken-vertrokken

General Manager Jim Benning, die zelf voor drie jaar bijtekende, heeft aardig geshopt de afgelopen maanden. J.T.Miller kwam van Tampa Bay voor goalie Marek Mazanec, een derde ronde pick 2019 en een eerste ronde pick 2020. Forward Francis Perron kwam van San Jose voor Tom Pyatt. Tyler Motte en Josh Leivo kwamen ook nog de aanvallende lijnen voor een jaar bij de Canucks versterken.

Vooral verdedigend heeft Benning zijn team versterkt. Als free agents werden Michael Ferland (4 jaar), Tyler Myers (5 jaar), Jordie Benn (2 jaar) en Oscar Fantenberg (1 jaar) binnengehaald. Ryan Spooner werd en passant op waivers gezet.

vooruitblik

Aanvallend en verdedigend is er flink geshopt en met Elias Pettersson staat er al een jonge persoonlijkheid. Echter is het wel vaak zo, dat een rookie minder presteert in zijn 2e seizoen. En de rest van de Pacific teams zit ook niet stil.

keep an eye on

J.T. Miller kan verrassen en natuurlijk Elias Pettersson daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Kan veteraan Jordie Benn weer eens twintig of meer punten gaan scoren?

Afbeeldingsresultaat voor j.t. miller

voorspelling

Ik denk dat Vancouver te veel nieuwe spelers heeft, en zodoende er niet gelijk zal staan. Tevens waren ze vorig seizoen al teveel afhankelijk van Pettersson. Mocht hij wederom een paar weken eruit komen te liggen hebben ze echt een probleem. Ik voorspel dus wederom geen play-offs voor de Canucks.

Previous Play-Off format Eerste Divisie bekend: alle teams naar post-season
Next Flyers hopen op verbetering met Hart en Vigneault