Marée Dijkema van Färjestad BK naar SDE HF


Marée Djikema SDE

Marée Dijkema heeft de overstap van Färjestad BK naar SDE gemaakt. De 19-jarige forward gaat bij SDE in het DamEttan team (Divisie 1) spelen en meetrainen met het SDHL-team.

DIJKEMA VIERDE NEDERLANDSE

De Groningse wordt de vierde Nederlandse speelster bij de club uit Stockholm. Kayleigh Hamers en Julie Zwarthoed spelen er al een aantal jaar en onlangs zette ook Savine Wielenga koers naar SDE. Dijkema zal uitkomen in DamEttan Östra, waar ze met haar oude ploeg in Västra actief was.

“Ik wilde gewoon heel graag nog een jaar vol voor het ijshockey gaan, om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het het komende WK Division IA”, licht ze haar besluit toe. “Ik heb het gevoel dat ik vorig jaar vooruit ben gegaan bij Färjestad en denk dat dit komt door het aantal trainingen en de kwaliteit ervan. Bij SDE kan ik, naast het trainen en spelen met het Divisie 1 team, ook trainen met de SDHL ploeg.”

Tekst gaat onder de foto verder

Marée Dijkema
Foto: Barend Hoogteijling – Face-Off

HOOG NIVEAU

Over het niveau van het SDHL team is de aanvalster duidelijk. “Dat is gewoon heel hoog niveau, helemaal nu er ook meer speelsters bij het team zijn gekomen die bijvoorbeeld in de CWHL hebben gespeeld. Ook heeft de oostelijke regio -waar SDE speelt- meer wedstrijden in de eerste divisie dan het westen, 24 om 16. Mijn doel is nog steeds om uiteindelijk in SDHL te kunnen spelen. en ik denk dat ik bij SDE de meeste kansen heb om door te groeien.”

Afgelopen seizoen eindigde het DamEttan team van SDE op de derde plek in de competitie, achter Hammarby en Södertälje. Met Färjestad haalde Dijkema de play-offs waarin het werd uitgeschakeld door Skellefteå. Met Oranje pakte zij haar derde wereldtitel in twee jaar tijd en dwong zo promotie af naar het één na hoogste wereldtoneel.

Previous IIHF schorst Evgeny Kuznetsov vier jaar, NHL (nog) niet
Next BeNe League Competitieschema: geen Final Four weekends, bekerfinale midweeks