ERA Renomar HYC presenteert Nathan Pancel


ERA Renomar HYC Herentals

Vanmorgen maakte regerend BeNe League-kampioen HYC Herentals zijn eerste aanwinst bekend, Nathan Pancel. Deze 25-jarige Canadees debuteerde destijds bij thuisclub Orléans. Snel schoof hij door naar Triple A-club Ottawa Juniors 67’s. Op zijn zestiende wisselde Pancel naar de Gloucester Rangers voor een jaartje, om vervolgens de OHL in te trekken. In drie en half seizoen bij de Sudbury Wolves, speelde de 1m83 grote vleugelaanvaller er 247 wedstrijden en scoorde 217 punten. Alstublieft! Het vierde seizoen OHL maakte hij vol bij de Peterborough Petes en scoorde er twaalf punten in 34 games.

Nathan Pancel

Vier jaar USports met succes

In 2015 wisselde Pancel vanuit Ontario naar het verre Nova Scotia. Aan de Saint Francis Xavier University combineerde hij studie en sport. En ook daar wist deze snelle jongeman te scoren. In 111 wedstrijden tekende hij voor 52 punten. Met zijn Bachelor Business & Commerce op zak, wacht hem een nieuwe sportieve uitdaging.

 

Nathan Pancel
Foto: Michell Campbell

HYC-debuut met Continental Cup

Op zijn 25e steekt Nathan nu dus voor het eerst de grote plas over. Eind augustus zal hij kennis maken met zijn nieuwe teamgenoten in het Kempens Netepark en de voorbereiding aanvangen voor het nieuwe seizoen. Eerste waardemeter wordt zonder twijfel het Contintal Cup-weekend in Mechelen van 20 tot 22 september. Naast HYC Herentals zullen daar KHL Zagreb, Txuri Urdin San Sebastian en het Israëlische Bat Yam Hockey immers strijden voor het kwalificatieticket richting tweede ronde om deze IIHF Continental Cup.

Bijna alle 1000 Face-Off Magazine zijn uitverkocht. Er zijn er nog VIJF! ⇒ Bestel snel, OP IS OP!

Previous Zoetermeer Panters haalt Hongaar Ferenc Kocsis binnen
Next Ron Francis eerste General Manager in Seattle