Studie & Sport; met ijshockey in Luik


athenee atlas Luik

Op de persconferentie van Bulldogs Luik waar na de vertrekkende Akim Ramoul, Yoren De Smet, Kai Willems, Stef Verhulst, Kay Gielen en Cheyne Matheson onder meer alle inkomende transfers toegelicht werden, hadden we ook een gesprek met Bulldogs voorzitter Olivier De Vriendt betreffende jeugdopleiding in combinatie met middelbare school. Dat bestaat in Luik, ietwat onbekend, maar wel springlevend.

Lees ook: Hernieuwd Bulldogs Luik stelt zich voor

Luik : Atheneum, inclusief ijshockey

“Inderdaad, te weinig schoolgaande ijshockeyspeelsters en -spelers kennen het project dat in Luik al enkele jaren loopt. Voor het vijfde schooljaar op rij zal in Luik de combinatie middelbare school en ijshockey mogelijk zijn. Vanaf hun twaalfde kunnen scholieren terecht aan het Luikse Atlas Atheneum. Daar kunnen de scholieren kiezen tussen heel wat verschillende richtingen in combinatie met ijshockey. Het ijshockey-specifieke programma, tot vijf lesuren on-ice en 5 lesuren off-ice per week, loopt van september tot en met mei. IJshockey-docenten zijn aankomend schooljaar Bryan Kolodziejzyk en Alexandre Bremer. Bryan is gediplomeerd leraar lichamelijke opvoeding en heeft het spelletje op niveau gespeeld in o.a. Canada, Frankrijk en Nederland. Alexandre is gediplomeerd kinesist en als speler een vaste waarde in onze BeNe League.”

Albatros Brest – Kolodziejczyk Bryan – Photo JML

Taalimmersie Frans en ijshockey

Moeten de scholieren dan ook van club wisselen?  “Neen! De studie en sportopleiding aan het Luiks Atheneum verplicht je absoluut niet tot een transfer naar de Bulldogs jeugdteams. Integendeel, de mogelijkheid bestaat om tijdens de week met de Bulldogs jeugd mee te trainen en in het weekend in je thuisclub de wedstrijden af te werken. De leerlingen kunnen immers al dan niet opteren voor de internaatsformule van het Atlas Atheneum. Trouwens ook voor Nederlandse jongeren kan een jaar Franse taalimmersie na hun middelbare opleiding in Nederland. Interessant, een jaar in Luik, een jaar in het Frans en alles in combinatie met een flinke portie ijshockey.

Open Deur op 22 juni

Nu zaterdag 22 juni is er trouwens een opendeur in het Atlas Atheneum. Alle geïnteresseerde scholieren en hun ouders zijn natuurlijk welkom vanaf 10u30 om van nabij kennis te maken met het project, de docenten en de school.”

Heb jij het Face-Off Magazine al besteld? ⇒ Wees er snel bij!

Previous Jeff Honebeeke stopt bij UNIS Flyers Heerenveen
Next Jim Gudden van Nijmegen Devils naar Zoetermeer Panters