Hernieuwd Bulldogs Luik stelt zich voor


Roster Update Bulldogs

In de wandelgangen gonsde het de voorbije weken al van weetjes en geruchten inzake de, vooral uitgaande, transfers bij BeNe League topper, Bulldogs Luik. Vanavond nodigde het Bulldogs bestuur de pers uit voor een uitgebreide persconferentie. Tijd om alle ins en outs toe te lichten richting het seizoen 2019/2020.

BULLDOGS GAAN, BULLDOGS KOMEN

Kay Gielen en Kai Willems hadden beiden al gauw een overeenkomst met Nijmegen Devils. Yoren De Smet en Akim Ramoul tekenden bij Eaters Limburg. Cheyne Matheson kan mogelijk zijn ambitie waarmaken richting Duitse Oberliga. Nick Rivait heeft afgehaakt; een ingreep aan zijn beide kniëen dringt zich op. Stef Verhulst kon geen vrede nemen met een rol als back-up goalie en trekt naar het Divisie 1-team van Geleen.

Cheyne Matheson Luik Bulldogs
Foto: Kurt Tops

Daarnaast is er ook de nieuwe regel in het BeNe Kampioenschap, die vereist dat je minstens vier U21 spelers dient op te nemen in de opstelling. Naast de vaste Luikse kern bestaande uit Jordan Paulus, Mike Distate, Axl Milpas, Alexandre Bremer, Bryan Henry, Frank Neven, Andy Kolodziejcczyk en Loris Darques zullen de Bulldogs niet vier, maar acht Beloften in de BeNe-kern opnemen.

Kansen voor de jeugd

Deze acht Beloften, die grotendeels uit de eigen jeugd voortkomen en twee jaar geleden de Belgische U19-titel binnenhaalden, zijn Bojay Claassen, Kilian Leurquin, Quentin Bollen, Paul Van Sambeek, Julien Devriendt, Sasha Emonts-Pohl, Gabin Balhan en Antoine Legros. Aan deze jongens om verder hard te werken en de kansen af te dwingen om, via de Bekercompetitie, hun plaats in de BeNe line-up te verdienen.

Patrick Spano spelend voor de befaamde Yale University
Patrick Spano – foto : Steve Masco

Nieuwe Canadese imports

Verder worden de Luikse troepen versterkt met twee nieuwe Canadese imports. Patrick Spano, een 26-jarige goalie die onder andere vier seizoenen NCAA aan de befaamde Yale University speelde en nu vanuit Chambéry, uitkomend in de Franse Divisie 1 (tweede niveau), de overstap naar de Maasstad maakt. En de Canadese ‘Power Forward’, Jessyko Bernard, die onder andere in vier seizoenen QJMHL 122 punten scoorde en ook in twee seizoenen Divisie 1 in Frankrijk met 51 punten zijn doelgerichtheid benadrukte. Hij speelde in de ‘Q’ voor de Prince Edward Island Rocket, de voorganger van Charlottetown Islanders. Inderdaad, daar speelde Daniel Sprong.

Jessyko Bernard naar Bulldogs luik
Jessyko Bernard

Injectie van ervaring

De spelersgroep van Coach Paul Vincent wordt verder nog versterkt met de komst van Kristof Van Looy en Maxime Pellegrims (komend van Golden Sharks Mechelen). Vanuit Phantoms Antwerp komt verdediger Sean McCann-Coppens over.

Daarnaast is er een “back to the roots” voor twee Luikenaars. Mathias Balhan, amper 21, scoorde de voorbije twee GMHL (Grand Metro Hockey League, Canada) seizoenen 70 punten. Ook keert Bryan Kolodziejczyk terug naar de Vurige Stede, om de aanvalstrom te roeren voor de Bulldogs. Hij was de voorbije drie seizoenen als prof succesvol aan de slag was op het Franse tweede niveau bij Brest en Tours.

Bryan Kolodziejczyk – Photo JML

Heel wat veranderingen binnen de spelerskern van de Luikenaars. De talrijke supporters zullen echter zonder twijfel een competitieve en hongerige groep op het ijs zien. De komende dagen komen we in detail terug op deze talrijke aanwervingen, om hen nader voor te stellen.

Previous Guus van Nes naar San Jose Sharks Development Camp
Next Flink en Gabriele genomineerd voor sportvrouw en -talent van het jaar