Flink en Gabriele genomineerd voor sportvrouw en -talent van het jaar


Flink Gabriele

Goed nieuws voor Mandy Flink en Eline Gabriele. Zij behoren tot de genomineerden in de categorie Sportvrouw en Sporttalent van het jaar in Zoetermeer. Vandaag kregen beide speelsters de bevestiging.

FLINK EN GABRIELE IN 2018

De gemeente Zoetermeer vroeg in mei om kandidaten te nomineren voor het aankomende Sportgala in Zoetermeer, op basis van de sportprestaties in 2018. Ed Versteeve droeg, naast Flink en Gabriele, ook Larissa Haverkorn en Jet Milders voor. Zij haalden de finale niet. “Het is een mooie erkenning voor de ijshockeysport als het steeds meer zichtbaar wordt. Daar zijn dit soort sportgala’s een mooi voorbeeld van. Mandy heb ik voorgedragen vanwege haar WK-titel in Slovenië en het feit dat ze kanker overwon. Een ziekte die eind 2018 openbaarde en die ze begin dit jaar versloeg.” legt hij de nominatie van Flink uit.

Tekst gaat onder de foto verder

Face-Off BeNe League

Ook de U18 goalie mag zich melden voor de finale. “Eline won in 2018 natuurlijk het goud in Mexico met U18 dames. Daarbij wordt zij alom gezien als een keeperstalent. Ze speelt inmiddels Eerste Divisie als jonkie bij HIJS, dan kun je wel iets.”

Op vrijdag 5 juli 2019 vindt het Sportgala plaats tijdens het festival Bodega Norton Culinair Zoetermeer 2019.

Previous Hernieuwd Bulldogs Luik stelt zich voor
Next St. Louis Blues wint eerste Stanley Cup in clubhistorie