Guus van Nes naar San Jose Sharks Development Camp


Guus van Nes - San Jose Sharks

Prachtig nieuws voor Guus van Nes. De 22-jarige Dordtenaar is uitgenodigd voor het development camp van San Jose Sharks komende zomer. Een opmerkelijk feit, zegt Van Nes zelf.

VAN NES SPEELDE NIET

“Ik kreeg vrij onverwachts een belletje van mijn agent. Die zei dat ik een uitnodiging voor het San Jose Sharks Development Camp had gekregen. Het is een kamp waar je getest wordt op het ijs en buiten het ijs. Als ze interesse hebben in jou dan zou je  theoretisch een contractaanbod kunnen krijgen” vertelt Van Nes trots.

Tekst gaat onder de video verder

Van Nes zelf was met stomheid geslagen. Hij speelde geen duel afgelopen seizoen bij zijn team, Quinnicpac University. “Dat is het merkwaardige en ongeloofelijke eraan. Ik heb het afgelopen jaar aan de kant moeten zitten, omdat mijn cijfers van de HAVO in Nederland niet goed genoeg waren. Er is dan een regel dat je een zogenaamde ‘Red shirt’ bent. Dat houdt in dat je alles doet bij de club, behalve wedstrijden spelen. De NHL heeft scouts in elke regio en deze scout heeft mij dus op trainingen gezien. Blijkbaar ben ik op een positieve manier opgevallen.”

KAMPIOEN

Guus van Nes - San Jose

In de NCAA pakte de ploeg van Van Nes de divisietitel. “De NCAA is in zes regio’s opgedeeld en wij hebben de ECAC titel gepakt. Wij spelen Division I, dat is het hoogste niveau. Ik baal er natuurlijk verschrikkelijk van dat ik daar niet een échte bijdrage aan heb kunnen leveren. Daarom is het ook een onwerkelijk gevoel dat ik nu naar de Sharks ga om mezelf te laten zien.”

Het development camp van San Jose Sharks is van 24-28 juni aanstaande.

Previous Giovanni Vogelaar gaat buitenlands avontuur aan in Alps Hockey League
Next Hernieuwd Bulldogs Luik stelt zich voor