Jan Van Beveren naar Leuven Chiefs


Vandaag maakte Leuven Chiefs de aanwerving van Jan Van Beveren bekend. De ervaren coach zal bij de Chiefs naast Trainer/Coach van het U19-team ook de rol opnemen van jeugdcoördinator . Hoog tijd dus voor een kort gesprek met Antwerpenaar Van Beveren.

Meerjarenplan met Chiefs

Inderdaad, met het Bestuur van Leuven Chiefs hebben we de voorbije weken goede gesprekken gehad en zijn we overeengekomen de komende jaren mee te werken aan de structuren en jeugdopleiding binnen Leuven Chiefs. Van U8 tot en met U19 zal ik als jeugdcoördinator de groep begeleiden en zo hebben we vanavond trouwens al een eerste meeting met de jeugdcoaches binnen de Chiefs. En het is voor mij ook geen onbekende club hé. Van 2002 tot 2005 was ik Head Coach bij Leuven Chiefs. In 2005 hebben we de Belgische Titel gewonnen en de Finale om de Belgische Beker gespeeld. Recenter ben ik wel negen jaar als Coach actief geweest bij Phantoms Antwerp met als hoogtepunt de Belgische dubbel; Beker en Kampioenschap in 2014/2015. De voorbije twee jaar als Technisch Directeur bij Phantoms. In Leuven is er een goede jeugdwerking; getuige daarvan de doorgroei van talrijke jongens in het BeNe-League team van Leuven. BeNe team dat onder leiding blijft van Gil Paelinck, waar ik ook als Bondscoach al jaren goed mee samen gewerkt heb. We kennen elkaar goed, zijn ijshockey-vrienden en het respect is wederzijds. Natuurlijk hebben Gil en ik ook al overleg gehad in deze.

foto : Leuven Chiefs

Doorgroei verzekeren

En in die doorgroei speelt ook ons Divisie 1-team, onder leiding van Julien Zwikel, een belangrijke rol. En dat is natuurlijk de opzet van een goede jeugdwerking ; ijshockey attractief maken en de toekomst klaarstomen voor de Leuvense Senior teams. Zelf zal ik het U19-team coachen komend seizoen. Vorige week was ik op de eindeseizoens happening van Leuven Chiefs aanwezig. En ik moet zeggen dat ik erg goed onthaald werd en kijk uit naar het komend seizoen, wat zeg ik, komende seizoenen in Leuven”

foto : Leuven Chiefs
Previous Danny Mols en Michael Van Egdom naar Turnhout Tigers
Next Historische zege St. Louis Blues bij Boston Bruins; stand 1-1