Twee Nederlandse jeugdspelers naar de ‘CCM Invitational 2019’ in Zweden


ccm select

Het zal je maar overkomen… Je bent een beloftevolle jonge ijshockeyer uit een land waar ijshockey maar een nichesport is en dan krijg je plots de kans om je vaardigheden te laten zien op het ijs in een heus ijshockeyland. Tja, … dan doe je toch een onvervalste NHL ‘celly’, niet? En ja hoor, dat is nu net wat Floris Vooren uit Nijmegen en Jorma van de Meerakker uit Den Bosch deden. Want zij vertrekken binnenkort allebei richting Zweden voor de CCM Invitational 2019 om ter plaatse Nederland en het Nederlandse ijshockey te vertegenwoordigen.

Floris en Jorma
Floris Vooren & Jorma van de Meerakker

Immers, CCM had opdracht gegeven aan haar distributeurs om beloftevolle spelers te selecteren voor deze CCM Invitational. Zo werd per land het aantal spelers door CCM bepaald. Voor de Benelux waren dat er twee. Floris Vooren en Jorma van de Meerakker zijn namens de Benelux de gelukkigen.

Op naar Zweden

De CCM Invitational 2019 gaat door van 14 tot en met 18 augustus in het Zweedse Stockholm. Zij richten zich tot spelers geboren in 2005. “CCM wil investeren in de toekomst en heeft daarvoor zorgvuldig een selectie samengesteld van de 60 beste jeugdspelers van Europa”, legt Harold van der Heijden, zaakvoerder van Sportimex Benelux B.V. uit. Sportimex is de verdeler van CCM in de Benelux. “Tijdens de CCM Invitational willen wij de spelers inspireren om alles uit zichzelf te halen. De slogan ‘CCM Made of Hockey’ staat voor presteren op het hoogste niveau, evenwel in combinatie met passie en plezier. Koppel daarbij die internationale setting en het wordt een fantastische ervaring voor deze twee beloftevolle ijshockeyers. Sportimex is dan ook trots dat Floris en Jorma naar Zweden gaan en wenst ze bijgevolg een bijzonder leerrijke en onvergetelijke ervaring.”

scansessie
Scansessie bij Sportimex

“Ik vind het supertof dat ik door CCM Hockey Benelux ben geselecteerd. En naar de CCM Invitational in Zweden te gaan”, zegt Floris Vooren. “Ik wil heel graag een goede ijshockeyspeler worden en dit geeft mij de kans om te trainen met zestig andere goede spelers uit heel Europa en getraind te worden door toptrainers die ook met NHL-spelers werken. Ben benieuwd naar het niveau van de anderen. Wil daar graag laten zien dat we in Nederland ook een goed potje ijshockey spelen. Ik hoop dat ik daar veel bijleer en ik ben er trots op dat ik namens Nederland daar bij mag zijn. Ik zal ze laten zien dat Nederland er ook bij hoort.”

Feest in huize Meerakker

CCM

“Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik naar Zweden mocht voor CCM. Er zijn zestig spelers die geboren zijn in 2005 geselecteerd uit Europa. Uit Nederland mochten 2 spelers deelnemen”, meldt Jorma van de Meerakker. “Ik ben één van die twee spelers en ik ben er trots op dat ik Nederland mag vertegenwoordigen in Zweden.  Het is denk ik de droom van iedere ijshockeyspeler om in een echt ijshockeyland als Zweden te spelen. Daar komt nog bij dat er ook spelers en trainers uit de NHL komen. Ik heb er super veel zin in en ik hoop daar een goede prestatie voor Nederland neer te zetten.”

Ondertussen gingen Jorma en Floris langs Sportimex voor een scansessie van hun voeten. Zij ontvangen beiden de Jetspeed FT2 custom skates met naam én nummer!

We gaan ongetwijfeld nog meer horen van hun Zweeds avontuur!

Previous San Jose loopt zich stuk op Colorado, Bruins slaan keihard terug
Next Frölunda Indians kampioen in Zweden