San Jose loopt zich stuk op Colorado, Bruins slaan keihard terug


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Boston en Colorado moesten aan de bak vannacht tegen Columbus en San Jose. Beide ploegen moesten voorkomen dat ze met 3-1 achterkwamen in de series. Die missie werd volbracht, zodat we in beide line-ups nu op 2-2 staan en er in ieder geval een zesde duel komt om een serie te winnen. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten jou bij.

Columbus Blue Jackets – Boston Bruins 1-4 (series tied 2-2)

Drie duels, drie maal een verschil van één goal. Je kunt gerust stellen dat het treffen tussen Columbus en Boston dicht bij elkaar ligt. De Bruins hadden een zege nodig en pakten die in de Nationwide Arena.

De Blue Jackets hadden in de eerste drie duels de controle over het trio Marchand-Pastrnak-Bergeron. Na zeven minuten spelen hadden die mannen eindelijk hun stempel te pakken. David Pastrnak scoorde in de derde minuut de openingstreffer en vier minuten later legde Patrice Bergeron, op aangeven van Brad Marchand de tweede treffer tegen de touwen.

Een minuut later kwam Columbus al op 1-2; iedereen was de puck kwijt nadat Rask een rebound weg moest geven. Uiteindelijk kon Artemi Panarin het rubber achter de goalie werken.

De thuisploeg ging in het tweede deel op jacht naar de gelijkmaker, maar Tuuka Rask kende een topavond. Daarnaast werd het ijzer ook nog eens geraakt. Aan de andere kant moest Sergei Bobrovsky op zijn post om de Boston aanvallen te pareren.

Ook in de derde periode zetten de Blue Jackets druk, maar kreeg het een mokerslag te verwerken toen Sean Kuraly een rebound binnenwerkte. Het slotoffensief van de thuisploeg kon de kast in, omdat Boston de power play op mocht zoeken. In de 58e minuut bezegelde Bergeron met zijn tweede power play goal definitief het lot van Columbus om zo de serie op 2-2 te brengen.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 3-0 (series tied 2-2)

Deze wedstrijd is heel simpel samen te vatten. De Berlijnse muur stond opgesteld in de goal van de Avalanche en heette Philipp Grubauer. Alle 32 schoten van San Jose werden vakkundig geëlimineerd.

In tegenstelling tot de Sharks wisten de mannen uit Colorado wel de goalie te passeren. Al gebeurde dat pas halverwege de wedstrijd voor het eerst. Na dertig minuten sloeg Nathan MacKinnon toe. Als een volleerd honkballer sloeg hij de puck uit de rebound binnen. Een powerplay goal vroeg in de derde periode betekende dat het Pepsi Center, gevuld met 18.007 mensen, al feest begonnen te vieren. Colin Wilson kon de puck binnen schuiven. De puck kon maar niet weggewerkt worden door Brent Burns en als een soort flipperkast bleef de puck rondgaan rond de goal. Uiteindelijk was het Wilson die de puck de juiste richting gaf.

De late empty netter van Erik Johnson was er één haast vanaf de eigen achterlijn. Maar empty netters tellen ook gewoon mee en dus stond er een ijskoude 3-0 op het scorebord en kwam de series tussen beide kemphanen op 2-2 te staan.

Previous Nederland pakt rustdag om als team voor te bereiden op Roemenië
Next Twee Nederlandse jeugdspelers naar de ‘CCM Invitational 2019’ in Zweden