‘Definitieve comeback Utrecht Dragons in de maak in Eerste Divisie’


IJCU Dragons Utrecht

Goed nieuw vanuit Utrecht deze morgen. Het AD/Utrechts Nieuwsblad komt met de ‘bevestiging’ dat Utrecht terug zal keren in de hogere regionen van het Nederlandse ijshockey. De ploeg uit de Domstad zal haar opwachting maken in de Eerste Divisie.

UTRECHT TERUG

De afgelopen maanden stond ‘er iets te gebeuren in Utrecht’. Op de social media kanalen van de club werden try-outs georganiseerd voor (heel nadrukkelijk) een Eerste Divisie team. Dat liet al weinig tot de verbeelding over dat er iets op handen was op de Vechtsebanen.

IJCU Dragons Utrecht

Andrew Trapman en Danny Gelder zijn de drijvende krachten achter de comeback van Utrecht Dragons. Zij speelden afgelopen seizoen samen bij het eerste divisie team van Amsterdam Tigers, waar het roemloos onderaan eindigde met slechts vijf punten op de teller. Vanuit dat perspectief groeide de animo om ijshockey in Utrecht weer op de kaart te zetten. “Dat was in januari, na wéér een verlies. We wilden niet meer zo ver reizen en zeiden tegen elkaar: waarom proberen we het niet in Utrecht?” In amper een week tijd hadden de heren het aantal spelers bij elkaar om een team te kunnen vormen. “We zijn begonnen met het wekken van interesse bij andere spelers en binnen een week hadden we zo’n beetje een team bij elkaar. Inmiddels zitten we op 22 man, inclusief twee keepers. Het is verbazingwekkend snel gegaan”, laat Trapman in het AD optekenen.

ROERIG VERLEDEN

Utrecht bracht veel mooie spelers voort, met Tonny Collard als wellicht de bekendste van allemaal, maar kende ook een roerig verleden. De ploeg pakte in de beginjaren ’90 twee maal de landstitel, maar kwam in verval. Het dieptepunt van de club was het uit de competitie nemen na ‘de slag met Tilburg’ in de halve finales van de play-offs in 1998. Daarna volgde een periode op het tweede niveau, maar in 2008 keerde men terug naar de Eredivisie. Daar werd na één seizoen weer afgedaald naar het tweede plan. In 2011 kwam de (bijna) financiële doodsteek toen de toenmalige penningmeester even doodleuk bijna 30.000 euro verduisterde. De club bouwde desondanks wel rustig verder aan de jeugd en heeft met Dolphins een team in de Derde Divisie gehad. Laten we hopen dat het opzetten van de Dragons de definitieve terugkeer van Utrecht in de hogere regionen betekent. Prachtig!

Previous St. Louis Blues pakt overwinning op Dallas Stars na knotsgekke slotfase
Next EV Landshut onttroont Tilburg Trappers als Oberliga kampioen