EV Landshut onttroont Tilburg Trappers als Oberliga kampioen

Banner Tilburg Trappers

Tilburg Trappers speelde dinsdagavond tegen EV Landshut de vijfde en beslissende wedstrijd van de finale in de Oberliga. Na zondag wist Trappers de 1-2 achterstand in wedstrijden om te buigen naar 2-2 Hier te lezen. Dankzij de comeback leek Tilburg Trappers van het zelfvertrouwen te bulken. Echter was het niet genoeg om in de vijfde wedstrijd Landshut te verslaan. Daardoor moest Trappers dit jaar de Oberligatitel aan Landshut afstaan. Graeme McTaggart praat jullie bij.

Afzwaaiend bestuur

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog afscheid genomen van het huidige bestuur. Het bestuur dat Tilburg Trappers heeft laten groeien.

Afzwaaiend bestuur Tilburg Trappers (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Taking the lead

Trappers liet de gehele periode zien beter te zijn dan de bezoekers. Dat resulteerde in dreigende situaties voor de goal van Patrick Berger. Het lukte Berger om de pucks uit zijn goal te weren. Uiteindelijk na dertien minuten spelen maakte Berger een fout. Een keiharde kanonskogel van Giovanni Vogelaar werd op hem afgevuurd. Ondanks dat hij hem in eerste instantie beet had, rolde de puck uit zijn handschoen de goal in. Daardoor ontplofte Stappegoor en even leek de titel al binnen handbereik. De 1-0 werd vastgehouden gedurende de gehele eerste periode.

Knokpartijen

In de openingsfase van het middenstuk liepen de frustraties hoog op. Daardoor belande Jordy Verkiel en Delaney Hessels in gevecht. Als het een bokswedstrijd was geweest gingen de punten naar de Tilburgers. Helaas draaide het om ijshockey. En Landshut werd daar in de tweede periode steeds beter in. Kort nadat Verkiel en Hessels, samen met hun tegenstanders uit de penaltybox kwamen, werd door Marco Sedlar de 1-1 binnengeschoten. Ook daarna moest Tilburg Trappers flink in de verdediging. Landshut bleef maar komen, ze waren duidelijk op zoek naar de 2-1. Uiteindelijk stond het na 40 minuten 1-1.

Over en uit

In de laatste periode kwam Trappers weer beter in de wedstrijd. Dat bleek ook toen Max Hermens de 2-1 op het scoreboard zette. Het publiek ging tekeer en kreeg het gevoel dat Trappers de wedstrijd over de streep ging trekken. Op een belangrijk moment in de wedstrijd werd Brock Montgomery gevloerd vanwege een stick die in zijn gezicht terecht kwam. Zijn gezicht bloedde maar het arbitrale trio zag het niet gebeuren. In een fase waarin Trappers wat fouten maakte, strafte Landshut dat af. Het was Maximilian Hofbauer die zijn team, Landshut op gelijke hoogte zette. Tot overmaat van ramp schoot Marc Schmidpeter in een powerplay raak. Zo stond het ineens 2-3 voor Landshut.

Brock Montgomery

Emptynet

Vervolgens haalde coach Bo SubrIan Meierdres eraf om de gelijkmaker te forceren en daarmee overtime af te dwingen. Het zorgde niet voor de gelijkmaker maar voor de genadeklap. Een dikke minuut voor het einde van de wedstrijd schoot wederom Schmidpeter raak. Deze keer was het een lege goal waar hij het bevroren rubber in schoot. Met een dikke minuut op de klok was de wedstrijd gespeeld. Na afloop heerste er op het ijs bij Tilburg Trappers verslagenheid maar ook verdriet. Dat kwam mede doordat Trappers voor de eerste keer geen Oberligakampioen is geworden. Het verdriet wat bij sommige spelers was te bespeuren was ook enigszins het idee dat het de (noodgedwongen) laatste wedstrijd van Brock Montgomery was. Na de wedstrijd spraken wij hem waarbij hij zichtbaar geëmotioneerd was. Daarnaast hebben we ook nog andere spelers naar hun verhaal gevraagd.

Nardo Nagtzaam troost Ivy Van Den Heuvel (Foto: Arie Leeuwesteijn)
Na afloop (Foto: Barend Hoogteijling, Face-Off)