Strijdlustig Trappers troeft Landshut af en dwingt beslissingsduel in Tilburg af

Banner Tilburg Trappers

Na de eerste verloren wedstrijd van Tilburg Trappers tegen EV Landshut heerste er een verslagen gevoel binnen het team. Dat gevoel werd weggepoetst door in het hol van de leeuw in game 2 de stand in wedstrijden naar 1-1 te gelijk te trekken. Echter in game 3 verloor Trappers wederom. In tegenstelling tot game 1 heerste er naar game 3 een gevoel van strijdlustigheid. De spelers maakte de ereronde en lieten het publiek zien dat het nog niet was afgelopen. Dat bleek na game 4 in Landshut te kloppen. Daar werd de plaatselijke Eislauf Verein met 3-4 verslagen. Daardoor speelt Tilburg Trappers dinsdag de beslissende wedstrijd in eigen huis. Graeme McTaggart praat jullie bij over het strijdlustige Trappers dat in Landshut een psychologische tik uitdeelde.

Nijmeegs lijntje

Op één goal na, vielen alle goals in de eerste periode. Tilburg Trappers schoot na heel wat goede kansen al na bijna vier minuten raak via Mitch Bruijsten. Bruijsten kon scoren dankzij zijn broer Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam. Ook na de 0-1 vlogen de pucks rond de oren van goalie Patrick Berger. Het prijsschieten door de Tilburgers was reden genoeg voor de coach, Axel Kammerer om een time-out in te lassen. Dat wierp enigszins zijn vruchten af, want via een powerplay lukte het Landshut eindelijk om op gelijke hoogte te komen. De gelijkmaker werd dankzij Maximilian Forster gemaakt. Een aantal minuten later bleek dat effect van de time-out wel mee te vallen. Kevin Bruijsten schoot vrij eenvoudig de puck binnen. Jordy Verkiel en Max Hermens kregen de credits voor de assists op de 1-2.

Kevin Bruijsten die in de serie met Landshut goed tot scoren komt (Foto: Arie Leeuwesteijn)

Goalshow

In de laatste twee minuten van de eerste periode werd er aan beide kanten gejuicht. De Tilburgers twee keer en Landshut kon één keer juichen na een doelpunt. Precies twee minuten voor tijd kon Nagtzaam na een assist van stadsgenoot Kevin Bruijsten tegen de goalie aanschieten. Via de rug van de goalie van Landshut vloog de puck de goal in. Een halve minuut later konden de 4600 fans van Landshut feestvieren. Marius Nägele kon vrij snel na de face-off raak schieten. Ian Meierdres zag de puck niet aankomen, dus vloog de puck in de goal. Een halve minuut later gaf Kevin Bruijsten het mentale tikje door de 2-4 te scoren. Kevin kon na een assist van zijn broer Mitch de puck over de goalie heen scheppen die op zijn buik de puck probeerde te pakken. Met een comfortabele 2-4 voorsprong voor een strijdlustig Trappers zochten beide teams de kleedkamers op.

Kevin Bruijsten na één van zijn goals in Landshut (Foto: Brigitte Jansen)

Heet middenstuk

Het tweede bedrijf was een periode waarin de frustraties hoog opliepen. Vooral de spelers van Landshut wisten niet om te gaan met het strijdlustig Trappers. Niets lukte en de Brabanders wisten zich goed staande te houden. Toch kreeg Landshut wat meer grip op de wedstrijd. Daardoor moest Meierdres aan de bak en liet zien dat hij zich niet makkelijk liet passeren. Ondanks dat er geen enkel doelpunt werd gescoord werden er genoeg straffen uitgedeeld. De Tilburgers kregen achttien strafminuten voor hun kiezen. Landshut kreeg er zelf acht. Deze straffen kwamen vooral voort uit een opstootje tussen een aantal spelers. Uiteindelijk hield Trappers het hoofd koel en liet het kaas niet van het brood eten. Met precies dezelfde tussenstand als na de eerste periode werd ook na 40 minuten met 2-4 gepauzeerd.

Ian Meierdres in 2016 in Landshut.

Bloedstollend

De laatste periode was erg spannend. Tilburg Trappers liet Landshut wat meer hun gang gaan, wat zo nu en dan voor dreigende situaties voor de goal van Meierdres zorgde. Het sterke wapen van de Oberliga Nord Kampioen, de penaltykill kwam ook in de derde periode goed van pas. Tijdens de minuten waarbij een speler in het blauw-geel vanuit de penaltybox moest toekijken, wisten de Tilburgers in ondertal de goal schoon te houden. In de 53e minuut kwamen de aanstaande DEL2 spelers dichterbij. De stand veranderde van 2-4 naar 3-4 dankzij een goal van Marc Schmidpeter. Het was billenknijpen voor zowel de spelers van Tilburg Trappers als de 130 meegereisde fans van de Tilburg Trappers. Na 60 minuten spelen waarin Tilburg Trappers strijdlustig de wedstrijd regisseerde, werd er uitbundig de overwinning gevierd. Dankzij de winst in Landshut, is het vijfde duel van de finale afgedwongen.

Claudia Schoormans – Van Breda maakte een filmpje na afloop

Winnaarsmaaltijd

Na de gewonnen wedstrijd stopten de spelers en de meegereisde supporters bij hetzelfde wegrestaurant om een heerlijke overwinningsmaaltijd te eten. Daarna konden de spelers en supporters zich opmaken voor wederom een lange trip terug naar huis.

Langs een Duitse snelweg werd de winnaarsmaaltijd gegeten (Foto: Claudia Schoormans – Van Breda)

Game 5

Aankomende dinsdag wordt de beslissingswedstrijd gespeeld. De winnaar van dat duel, zal in een bomvol Stappegoor kampioen worden van de Oberliga. De kaarten waren al na enkele minuten uitverkocht. Eventueel komen er nog een aantal kaarten vrij van niet aangekochte seizoenskaartplaatsen. Het slot is in zicht van de kwalitatief beste Oberliga finale van de vier, die Trappers speelde. Een strijd om je vingers bij af te likken tussen twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegeven.

Previous Dallas wint verbeten strijd in St. Louis, Columbus in double overtime langs Boston