Dallas wint verbeten strijd in St. Louis, Columbus in double overtime langs Boston


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Opnieuw twee duels in de NHL Playoffs vannacht. Daarin was het wild-card onderonsje tussen St. Louis en Dallas op het scherpst van de snede en kregen de toeschouwers bij Boston vs Colubus waar voor hun geld. Beide series zijn na vannacht weer in evenwicht. Cor Machielsen en Ed Versteeve praten jou weer bij.

St. Louis Blues – Dallas Stars 2-4 (series tied 1-1)

Nog voor de eerste puck drop was Jamie Benn al ruzie aan het  maken met Vladimir Tarasenko. Dat sluimerde door en het  resulteerde in een penalty van twee minuten voor beiden halverwege de eerste periode. In die twee minuten werden er drie goals gescoord. Maar voor dat alles had Roope Hintz Dallas al op een 0-1 voorsprong geschoten. In de vier op vier scoorde Miro Heiskanen na een mooie aanval op een assist van Hintz de 0-2 binnen.

46 seconden daarna was het Colton Parayko die van afstand uithaalde en dat schot was Ben Bishop te machtig: 1-2.
Lang kon men niet genieten van de aansluitingstreffer bij de Blues, want 26 seconden later lag de derde puck alweer achter Jordan Binnington. Mattias Janmark zette een dubbele een twee op door het midden met Jason Dickinson en Janmark kon hem mooi afmaken. Na de toeter waren er nog wat onvriendelijkheden waarbij Pat Maroon van de Blues en Mattias Janmark van Dallas twee minuten extra rust kregen bij het begin van de tweede periode.

De tweede twintig minuten waren minder on fire. Er werd niet gescoord ondanks drie powerplay mogelijkheden waarvan twee voor St. Louis en één voor Dallas.

Een snelle goal in de tweede minuut van de derde periode bracht  de spanning weer terug op het ijs. Een schot van Colton Parayko werd vlak voor de neus van Ben Bishop van richting veranderd door Jaden Schwartz. Dallas probeerde de goal te laten afkeuren voor goalie interference, maar dat werd geheel terecht afgewezen door de leidsmannen.

Hoe er ook werd aangevallen door beide teams, er werd alleen nog gescoord door Roope Hintz. Zijn tweede van de dag was een empty netter drie seconden voor het einde voor de 2-4 eindstand. Nu is de stand 1-1 in de series. Op naar Dallas voor de volgende twee wedstrijden.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 2-3 2OT (series tied 1-1)

83 minuten en 42 seconden waren er nodig om een winnaar aan te wijzen in het tweede duel tussen Boston en Columbus. Nadat de Bruins het eerste duel met 3-2 in overtime hadden gewonnen, stonden dezelfde cijfers nu op het scorebord in het voordeel van de Blue Jackets. Artemi Panarin was de grote man met twee treffers en een assist voor de bezoekers.

De toeschouwers kregen een heerlijk duel voorgeschoteld, waarin de thuisploeg in de achtste minuut op voorsprong kwam. Met een man meer op het ijs werd Matt Grzelcyk op links vrijgespeeld door Charlie McAvoy. Grzelyck haalde keihard uit en liet Sergei Bobrovsky kansloos: 1-0.

De Blue Jackets waren dit keer de bovenliggende partij, maar konden dit keer geen gaatje vinden bij Rask in de eerste 20 minuten.

In het tweede deel werd het duel direct in vuur en vlam gezet; Na amper een minuut zette Artemi Panarin zijn ploeg voor het eerst op de scoresheet. Met een man meer op het ijs -Marchand op de bank- ramde hij een slap shot achter Boston-goalie Tuuka Rask.

Een minuut later was het antwoord van Boston al daar; Charlie Coyle bracht de puck voor het doel en via de schaats van David Pastrnak schoof de puck over de lijn. Lelijke goals tellen ook, 2-1 voor Boston. In de 29e minuut bracht Panarin de ploegen voor de tweede keer in evenwicht. Zijn eerste goal was al mooi, de tweede nog mooier. Seth Jones gaf de puck mee en ‘the Breadman’ werkte knap binnen met een wrist shot.

Daar bleef het in reguliere tijd bij en dus moest overtime de winnaar aanwijzen. Ondanks dat de TD Garden bijna een uur moest wachten op een nieuwe treffer, was het duel verre van saai. Big hits, grote kansen voor beide goals en mooie reddingen van beide goalies. Nick Foligno kreeg vroeg in de eerste overtime al dé mogelijkheid om de zege binnen te halen, maar Rask pareerde op prachtige wijze.

Ook Boston kreeg een aantal kansen, maar het was uiteindelijk Columbus dat verdiend met de zege aan de haal ging. In de 84e minuut schoot Panarin vanaf de blauwe lijn hard op het doel, Rask moest lossen en met een snelle beweging klopt Matt Duchene de keeper ‘five hole’

Twee duels, twee maal overtime, twee maal 3-2 en beide ploegen die een duel wonnen. Het geeft maar aan dat deze serie zich heeft ontvouwd als echte ‘we gaan op het puntje van onze stoel zitten’ halve finale in de Eastern Conference. Dinsdag gaat het circus verder bij de Blue Jackets.

Previous Oranje mannen wacht hels karwei op WK Division IB in Estland
Next Strijdlustig Trappers troeft Landshut af en dwingt beslissingsduel in Tilburg af