Columbus legt Boston lam, San Jose slaat aanval Colorado af


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Twee duels vannacht in de NHL Playoffs en het was opnieuw op het puntje van je stoel zitten. Columbus versloeg Boston en Colorado ging thuis onderuit tegen San Jose. Beide series staan nu op 2-1, maar zijn nog lang niet voorbij. Ed Versteeve praat je bij.

COLUMBUS BLUE JACKETS – BOSTON BRUINS 2-1 (CBJ LEIDT 2-1)

Deze serie wordt op het scherpst van de snede uitgevochten, gezien de twee eerdere overtime zeges van beide ploegen. Dit duel was niet anders, want opnieuw was de marge na 60 minuten ijshockey één treffer. Boston ging furieus van start. Charlie McAvoy schoot na amper vier minuten al keihard op het ijzer, de eerste waarschuwing voor de thuisploeg. De bezoekers bleven de betere, maar naarmate het duel vorderde kwamen de Blue Jackets gevaarlijk opzetten. Een dikke minuut voor de eerste pauze sloeg het toe via Boone Jenner. Die trok van rechts naar binnen en haalde lekker uit.

In het middenstuk waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kregen zowel Columbus als Boston kansen op een treffer. Rask en Bobrovsky kenden echter (opnieuw) een voortreffelijke avond. De Boston-goalie moest na iets meer dan een half uur wel voor de tweede keer de gang naar het net maken; Met een man meer voor Columbus was Matt Duchene in een scramble voor het doel de scherpste. Boston geeft nooit op en ook dit duel niet. De ploeg kwam op 2-1 via Jason DeBrusk al moesten de mensen in de video room in Toronto daar aan te pas komen. De goal werd terecht gegeven.

In de derde doorgang bleef het duel spannend, voerde Boston de druk op, maar had Columbus telkens het antwoord. Het legde het trio Marchand, Pastrnak en Bergeron op een sublieme manier aan banden. Scoren deden beide ploegen niet meer, dus was er voor het eerst deze serie geen overtime nodig. De Blue Jackets pakken door de zege een 2-1 voorsprong en mogen die in het vierde duel op eigen ijs proberen uit te breiden.

COLORADO AVALANCHE – SAN JOSE SHARKS 2-4 (SJS LEIDT 2-1)

San Jose en Colorado verdeelden de eerste twee duels van hun serie netjes onderling, zodat het Pepsi Center zich kon verheugen op Game 3 met een 1-1 stand. Martin Jones behoedde de Sharks voor een vroege tegentreffer met een prima redding, waarna de Sharks het duel in handen namen. Nadat Lebanc de paal had geraakt, moest Grubauer nog een aantal keren redding brengen. San Jose raakte opnieuw het ijzerwerk, maar kwam na een kwartier terecht op voorsprong. Logan Couture was de scherpste toen Grubauer een schot moest lossen. Een turnover leverde de tweede Sharks-goal op; Timo Meier onderschepte de puck en schoot hard via het ijzer raak. Op de 2-0 voorsprong van de bezoekers viel niets af te dingen.

In de tweede periode vergaten de bezoekers de knock-out uit te delen en daar kreeg het de rekening voor gepresenteerd. Vlak nadat Evander Kane een enorme kans op 0-3 had laten liggen, moest Sharks-goalie Jones aan de bak. Eerst werd hij gered door de paal, daarna greep hij uitstekend in tijdens een power-play. Toch kwam de aansluitingstreffer in de 35e minuut en ook die kende een mooie ‘ping’. Nathan MacKinnon knalde keihard raak via het aluminium voor de 1-2 tweede ruststand.

In periode drie leek de thuisploeg herboren en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Jones moest uit eindelijk in de 52e minuut capituleren. Samuel Girard liet een schot los van de blauwe lijn en die ‘flipperkastte’ via Matt Nieto tergend langzaam achter de doellijn. Het momentum lag bij de thuisploeg, maar een minuut later deelde San Jose een dreun uit. Onoplettendheid achterin werd door Couture genadeloos afgestraft; 2-3 Sharks. Columbus moest opnieuw aan de bak, maar het lukte niet om langszij te komen. Couture kon zijn hattrick compleet maken door de puck 30 tellen voor tijd in het lege doel te schuiven en zijn ploeg op 2-1 in de serie te zetten.

Previous EV Landshut onttroont Tilburg Trappers als Oberliga kampioen
Next Oekraïne troeft Nederland ruimschoots af in derde duel