‘Amsterdam Tigers heeft spelers niet meer om in de BeNe League te spelen’


Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Amsterdam Tigers zal volgend jaar niet in de BeNe League te zien zijn. De Amsterdammers, die vorig jaar op het laatste moment de play-offs misliepen, gaan verder in de Eerste Divisie. Dat maakte de club vanmorgen officieel bekend.

LEEGLOOP AMSTERDAM

Ten opzichte van vorig seizoen moest Tigers liefst acht spelers laten gaan, of spelers missen die aan hebben gegeven het spelen in de BeNe League niet meer op te kunnen brengen in combinatie met het werk. “We missen ten opzichte van het vorige seizoen acht dragende spelers die je niet ‘eventjes’ vervangt.” zegt Alard Kwist van de Amsterdammers. “We hebben contact gezocht met potentiële vervangers, maar het wil gewoon niet lukken om het team compleet te maken. Op deze manier is het voor ons als club geen haalbare kaart meer om in de BeNe League uit te komen qua kosten en sportieve ambitites.”

Amsterdam Tigers Microz Eaters Geleen Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

HARDE KLAP

Dat de hoofdmacht (voorlopig) niet meer op het hoogste niveau actief zal zijn is een harde klap. “De hal liep vorig seizoen eindelijk weer lekker vol en we hebben een goede sponsor aan ons gebonden. Spelers kunnen en willen het niet meer opbrengen om twee keer per week te spelen (en te reizen) én daarnaast de nodige trainingsarbeid te verrichten. In de Eerste Divisie is de frequentie iets lager, daar gaan we de ploeg opnieuw opbouwen om hopelijk zo snel als mogelijk weer aan te sluiten bij de BeNe League.”

Tekst gaat verder onder de foto

Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

Afgelopen week werd bekend dat de Jaap Eden Baan zal gaan uitbreiden, in plaats van dat Amsterdam Tigers een eigen ijshal krijgt. Voorzitter Ben van Duin liet in een interview met Het Parool weten dat ‘Amsterdam Tigers een snelgroeiende club is, met inmiddels 350 leden en wil uitbreiden tot zeker 600 leden.’ Met die woorden toonde Van Duin de ambitites van de Amsterdammers. In het recente verleden schermde Amsterdam al vaker met een vertrek uit de BeNe League, maar deze waren voornamelijk om organisatorische redenen. Zo was er onvrede om de opzet van het bekertoernooi en de mogelijke toetreding van Duitse teams, welke dit voorjaar werd afgeblazen.

Previous Boston brengt Columbus eerste nederlaag toe, St. Louis verslaat Dallas
Next Cédric Delmarche, Belgisch talent zoekt het hogerop in Tsjechië