Boston brengt Columbus eerste nederlaag toe, St. Louis verslaat Dallas

Na de spectaculaire eerste ronde van de NHL Playoffs is afgelopen nacht ronde twee van start gegaan. Drie wild-card teams kwamen in actie. Boston Bruins had de handen vol aan Columbus Blue Jackets en ook St. Louis en Dallas vochten een verbeten duel uit. Cor Machielsen en Ed Versteeve brengen jullie volledig op de hoogte.

Boston Bruins – Columbus Blue Jackets 3-2 OT (BOS leidt serie met 1-0)

Columbus Blue Jackets sweepte de torenhoge favoriet, Tampa Bay Lightning, in de eerste ronde. Men was in Boston dus gewaarschuwd voor deze gevaarlijke outsider. En dat bleek na de wedstrijd terecht. De Bruins sleepten het eerste duel na overtime uit het vuur.

De thuisploeg begon prima aan het duel en was de bovenliggende partij. Het pakte terecht een 1-0 voorsprong, al deed het dat in ondertal. Noel Acciari veroverde de puck in de nuetrale zone, schaatste op en klopte Bobrovsky in de lange hoek.

In het middenstuk hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, met de iets betere kansen voor Boston. De goalies hoefden de gang naar het net dit keer niet te maken, waarna het duel in de derde periode zou ontbranden.

Columbus is een ploeg die effectief te werk gaat en dat demonstreerde het ook in de TD Garden; met twee goals binnen dertien seconden hadden de bezoekers in de 48e minuut vanuit het niets een 1-2 voorsprong te pakken. Brandon Dubinsky en Pierre-Luc Dubois gaven Tuuka Rask het nakijken. Puckverlies werd Boston fataal bij de gelijkmaker, waarna Dubinsky het harde schot van Riley Nash van richting veranderde. De voorsprong viel direct na de face-off; Artemi Panarin liet een schot los, dat Dubois onbedoeld van richting veranderde voor de voorsprong van de Blue Jackets.

Het venijn zat hem in de staart

Charlie Coyle werd de redder van Boston deze avond. Vijf minuten voor tijd bracht hij de ploegen weer in evenwicht door een one-timer binnen te werken. De puck knalde het doel weer hard uit, maar het bevroren rubber was het doel in geweest. In overtime viel de beslissing op prachtige wijze via een mooi driehoekje. Marcus Johanssen legde de puck scherp voor, waarna Couyle de puck voor het intikken had. Een nipte, maar verdiende, zege voor Boston die daarmee Columbus de eerste nederlaag in de playoffs toebrachten.

St. Louis Blues – Dallas Stars 3-2 (STL leidt serie met 1-0)

Na de 4-2 overwinning op de Jets in de eerste ronde gingen de Blues gewoon door waar ze geëindigd waren; winnen. Zo ook de eerste wedstrijd in ronde twee. De eerste goal viel al in de vijfde minuut. Colton Parayko gaf de pass vanachter de eigen goal naar Ivan Barbashev, die passte cross-ice naar Robby Fabbri en hij scoorde vanaf de rechterkant five hole bij Ben Bishop. Het bleek de enige goal te zijn in de eerste periode die overigens gelijk opging.

Jason Spezza scoorde de 1-1 na dertig minuten. Ook die opbouw begon achter de eigen goal, maar ging over meerdere schijven. Mats Zuccarello bediende John Klingberg, die de vrijstaande Spezza vond die zo zijn eerste playoff goal kon scoren. Een powerplay goal in minuut 38 van Vladimir Tarasenko betekende dat de Blues wederom na de tweede twintig minuten met de terechte voorsprong aan de thee gingen.

Vol gas in de derde periode

Dallas ging gas geven in de derde periode, maar zag de achterstand nog verder oplopen omdat wederom Vladimir Tarasenko kon scoren. De Dallas verdediger Miro Heiskanen liet zich in de luren leggen en Tarasenko tikte de puck hoog in de goal.

Dallas kreeg kansen genoeg, ze overklasten de Blues in de laatste periode. Met zeventien schoten tegen zes waren ze duidelijk de bovenliggende partij. Maar ze kregen de puck maar niet langs Jordan Binnington.

Toen dat uiteindelijk wél lukte was het te laat. Twee minuten voor tijd scoorde Jamie Benn dan eindelijk een powerplay goal op aangeven van de Fin Roope Hintz. Meteen na de goal werd goalie Bishop nog van het ijs gehaald ten faveure van een extra aanvaller, maar dat mocht allemaal niet baten. St. Louis pakte zo een 1-0 oorsprong in de serie tussen de twee wild-card teams.

Previous Trevor Petersen komt naar UNIS Flyers Heerenveen, Todd Ratchford zwaait af