Trevor Petersen komt naar UNIS Flyers Heerenveen, Todd Ratchford zwaait af


Trevor Petersen Flyers

UNIS Flyers Heerenveen heeft Trevor Petersen toegevoegd aan de selectie voor het komende seizoen. De 24-jarige Canadees neemt de plek in van Todd Ratchford, die één seizoen actief was in Thialf.

AANVALLER PETERSEN

Met Petersen heeft Flyers een nieuwe aanvaller binnen gehaald en ervoor gekozen om de importplek offensief in te vullen. “Onze defense is in de afgelopen vier jaar de minst gepasseerde verdediging van de competitie geweest, maar we hadden wat meer moeite om te scoren. Dat brak ons af en toe op bij grote wedstrijden. Met Trevor willen we makkelijker tot scoren komen.” licht coach Mike Nason de keuze voor Petersen toe. De forward speelde afgelopen seizoen bij Brest Albatros Hockey in Frankrijk en kan zowel left-wing spelen als center. De Canadees speelde vier jaar op het hoogste universiteit-niveau in Canada bij York University. Daar kwam hij in totaal tot 107 wedstrijden, waarin hij 41 goals maakte en 54 assists afleverde.

Trevor Petersen - Flyers

De scouts van Flyers hebben onder andere meegekregen dat hij een hard schot heeft en prima stick-handeling. Na zijn periode bij York, stapte Petersen over naar Europa en speelde hij bij Brest Albatros Hockey, op het tweede Franse niveau. Brest werd eerste in de competitie, maar in play-offs werd het in de halve finale uitgeschakeld. In de eerste ronde schakelde de Franse ploeg Dunkerque Corsairs uit, maar bleek Briancon Diables Rouges uiteindelijk een maatje te groot voor Peterson en de zijnen.

AFSCHEID RATCHFORD

De komst van de Canadees betekent dat Heerenveen afscheid neemt van Todd Ratchford.  De tweede importplek is voor Adam Bezak, die onlangs zijn contract verlengde. Ratchford ontwikkelde zich vorig seizoen tot een betrouwbare verdediger. De Amerikaan was in 30 duels goed voor 26 punten (9G, 17A) in het shirt van Flyers.

Previous Estland en Oranje: Nederland reist met zeventien man af naar WK in Tallinn
Next Boston brengt Columbus eerste nederlaag toe, St. Louis verslaat Dallas