‘Amsterdam Tigers stapt mogelijk volgend seizoen uit BeNe League’


Amsterdam Tigers - Face-Off IJshockey BeNe League
Foto: Robert Bos

Gisteren was er een overleg tussen de BeNe League clubs en het bestuur van de BeNe League. Amsterdam Tigers is daar, in de personen van Ben van Duin en Alard Kwist, tijdens het overleg opgestapt. De Amsterdammers verlieten de vergadering na de mededeling dat er volgend seizoen drie Duitse ploegen aan de competitie toegevoegd worden. Het is niet de eerste keer dat Amsterdam en de League tegenover elkaar staan. Eerder dit seizoen lagen de twee kampen met elkaar in de clinch over het bekertoernooi. Tigers besloot zich op het laatste moment te conformeren en volledig deel te nemen.

VERSCHIL VAN MENING/VISIE

Amsterdam heeft -naar verluidt met een aantal clubs- een andere mening over hoe het ijshockey in Nederland zich dient te ontwikkelen dan het bestuur van de BeNe League. “Wij zijn als Amsterdam één van de grootste jeugdopleidingen in het ijshockey in zowel Nederland als België. Wij vinden dat onze stem en mening serieus genomen dient te worden, als het gaat over de ontwikkeling en groei van het ijshockey. Wij passen ervoor om onze organisatie, spelers en vrijwilligers in een ongewis en naar ons inziens ongefundeerd avontuur te storten.” zo laat Ben van Duin, voorzitter van Amsterdam weten.

“Er valt op dit moment nog ongelooflijk veel werk te verzetten om de huidige league en ook onze eigen organisatie naar een operationeel gewenst niveau te tillen. In onze optiek moet je eerst de eigen zaken op orde hebben voordat je aan uitbreiding van de competitie gaat denken. Dat is geen gebrek aan ambitie aan onze zijde, maar realistisch denken. Amsterdam heeft de komende jaren voor Duitsland en zeker voor het vierde Duitse niveau geen belang of interesse. Wij hebben daar vooralsnog niets te zoeken.” zo vervolgt hij.

NIVELLERING

Zoetermeer Tigers Amsterdam Tigers
Foto: Robert Bos

“Wat ons betreft is de opzet van de BeNe League, de naam zegt het al, altijd geweest om met Nederlandse en Belgische teams een zo interessant en voor het publiek aantrekkelijk mogelijke competitie op te zetten. Daarvoor was wat ons betreft in eerste instantie nivellering van het niveau van de verschillende teams binnen de league een vereiste. Ons inziens is dat ook de originele opzet van de league geweest. Van die nivellering is in onze ogen helaas weinig terecht gekomen. Dit heeft er onder andere toe geleid dat eerst Groningen en Dordrecht en vervolgens ook Den Bosch en Eindhoven afgevallen zijn. Van de elf oorspronkelijke Nederlandse deelnemers zijn er dit seizoen nog slechts zeven over. De Belgen zijn er daarentegen in geslaagd om Mechelen toe te voegen aan de oorspronkelijke vier teams. In Nederland is er dus geen sprake van nivellering, maar eerder van ‘Ausradierung’.” aldus Van Duin.

KOMEND SEIZOEN

Foto: Amsterdam Tigers

Amsterdam Tigers bezint zich op dit moment op de te nemen stappen om ook komend seizoen op een zo hoog mogelijk niveau ijshockey te spelen. “Natuurlijk is er ons alles aan gelegen om voor ons publiek, spelers en zeker niet in de laatste plaats onze sponsoren, aantrekkelijk en spannend ijshockey te blijven verzorgen. Liefst op zowel Nederlandse als Belgische bodem. Wij zullen ons beraden op de mogelijkheden hiervoor en daar zeker ook met andere clubs en beide bonden in gesprek over blijven.” sluit Van Duin af.

REACTIE BENE LEAGUE

Een officiële reactie vanuit de BeNe League hebben wij op dit moment nog niet binnen. Zodra deze er wel is, zullen wij deze uiteraard brengen. Wel is er in een eerder stadium sprake geweest van toevoeging van de Duitse teams, maar werd er besloten dat niet direct dit seizoen te doen. In een officiële verklaring liet voorzitter Pascal Nuchelmans toen het volgende weten

“Om zowel de huidige clubs als het BeNe League bestuur meer tijd te geven deze integratie goed en soepel te laten verlopen, is er meer voorbereidingstijd nodig. Een gegeven waar ik volledig achter sta. Daarom is er besloten om deze toevoeging op zijn vroegst te voorzien voor het seizoen 2019-2020.

Previous München en Augsburg naderen Mannheim na derde verlies op rij
Next Daniel Sprong, imports, passie voor de sport en de BeNe League