Amsterdam Tigers en bestuur BeNe League lijnrecht tegenover elkaar


Ramkoers Amsterdam Tigers en BeNe League

Naar het zich laat aanzien staan Amsterdam Tigers en het bestuur van de BeNe League lijnrecht tegenover elkaar. Over drie weken start het ijshockeyseizoen met de strijd om de Ron Berteling Schaal, maar de Amsterdammers zitten (met name) in hun maag met de opzet van de overige competities. Vooral ‘het rondje om de kerk’ in het bekertoernooi is een doorn in het oog van Tigers.

ERGERNIS OM OPZET BEKERTOERNOOI

John Versteeg Amsterdam Tigers Face-Off IJshockey
Foto: Robert Bos

“Wij vinden bij Amsterdam dat het in Nederland en België écht alleen maar om de BeNe League moet gaan. Die competitie moet je belangrijk maken als je écht vooruit wil. Straks gaan we eerst met zeven teams twaalf wedstrijden voor de schijn spelen tegen elkaar, terwijl je op voorhand al weet welke vier ploegen de halve finales van de beker gaan spelen. Dat zien wij totaal niet zitten.” zo laat Alard Kwist bij monde van Tigers weten.

De Amsterdammers vinden dat deze opzet het spanningselement compleet uit het bekertoernooi haalt. “Dan moet je dus tegen je spelers zeggen dat ze elke week vol erin moeten klappen. Sta je straks na zes duels op een slechte positie om bij de top-4 te komen en dan moet je op komen draven bij Geleen, Heerenveen of wat ook. Wat is dan de meerwaarde voor het publiek? Het publiek komt naar de ijshal voor spanning en duels die ergens om gaan. We zijn het afgelopen seizoen met 35% gestegen in toeschouwersaantallen, de BeNe League is top en die gaat ergens om tot de laatste speelronde. Maar deze opzet van het bekertoernooi is voor ons echt compleet waardeloos. We zijn het er echt niet mee eens en kijken dan ook intern hoe we dit oplossen en of we er vol voor willen gaan.” sluit Kwist af.

BENE LEAGUE BESTUUR WIL COMMITMENT TIGERS

BeNe League Tigers

Met dit gegeven vroeg Face-Off de BeNe League ook om een reactie op de onvrede die er duidelijk is in Amsterdamse kringen.

Het bestuur van de BeNe League ziet de kwestie iets anders. “Amsterdam heeft inderdaad aangegeven dat zij moeite hebben met de huidige opzet van de bekercompetitie. Voor de onderbouwing vanuit Amsterdam heb ik enig begrip. Echter hebben wij alle clubs gevraagd of zij het huidige schema voor komend seizoen wilden aanpassen of accepteren. Hier is vanuit alle clubs het antwoord gekomen dat zij het huidige schema wensen aan te houden.” aldus Pascal Nuchelmans.

“Amsterdam heeft te kennen gegeven van haar zijde dat zij dan sommige wedstrijden niet zullen spelen. Een gegeven dat voor ons als League onacceptabel is richting supporters, andere teams en organisatie. Wij hebben daarop aangegeven dat Amsterdam zich commiteert aan het speelschema dat er ligt en dat onderschreven is door alle overige teams. Wanneer zij dit nalaten en geen volledig commitment aan het programma kunnen of willen geven, dan zullen wij daarin maatregelen moeten nemen. Dat kan tot gevolg hebben dat de licentie van Amsterdam ingetrokken zal worden. Ik hoop van harte dat het niet zover komt en dat we met alle twaalf ploegen de competitie gaan aanvangen.” laat Nuchelmans weten.

Previous Versterk het team van Face-Off: Webdeveloper/beheerder
Next Ceaney van Uytrecht naar HIJS Hokij Den Haag