St. Louis Blues pakt overwinning op Dallas Stars na knotsgekke slotfase

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Maar een playoff duel de afgelopen nacht. De St. Louis Blues gingen op bezoek in Dallas. En met de winnende vlak voor tijd hebben de Blues inmiddels een 2-1 voorsprong in de series te pakken. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie up to date.

Dallas Stars – St. Louis Blues 3-4 (STL leidt met 2-1)

Al snel na de eerste puck drop  was het Jaden Schwartz die inmiddels zijn zesde goal in de playoffs binnen schoot. Binnen anderhalve minuut lag de puck al achter de verbouwereerde Ben Bishop. Het schot kwam vanaf de blauwe lijn en een Dallas speler veranderde de puck van richting zodat Bishop kansloos was. Pas laat in de periode konden de Stars de achterstand goedmaken na een powerplay goal van Alexander Radulov. Het gevecht aan de rand werd gewonnen door Dallas. De puck werd snel voorgegeven door Jason Spezza op de vrijstaande Radulov, die de puck vrijstaand binnen kon schuiven in de verre hoek.

Meer kansen voor St. Louis

In de tweede twintig minuten waren de meeste kansen voor de mannen uit St. Louis. De verhouding was vijftien om tien. Er werd echter maar één keer gescoord. En wel door Tyler Bozak. Een schot van Robert Thomas werd onvoldoende gestopt door Bishop en de puck ging tergend langzaam richting de doellijn waarna Bozak hem alleen maar een zetje te hoefde geven. Tussenstand na veertig minuten was dus 1-2.

Drie goals in drie minuten

Zoals zo vaak in ijshockey gebeurde er heel veel in een tijdsbestek van drie minuten. Het begon met en shorthanded goal van Andrew Cogliano in minuut 53 na een high stick van Roman Polak.

Dallas mocht niet lang genieten van de gelijkmaker want Alex Pietrangelo haalde tachtig seconden later links uit de flank flink uit. De puck sloeg boven in het dak als een granaat in. De twintig duizend fans dachten in het American Airlines Center het zal toch niet. Maar Tyler Sequin liet weer een feest op de tribunes losbarsten door anderhalve minuut later de gelijkmaker binnen te schieten. Slecht uitverdedigen van Alex Pietrangelo leverde puck bezit op voor Dallas. De Noor Mats Zuccarello gaf in de diepte mee aan Miro Heiskanen die met een sublieme pass Tyler Seguin de gelijkmaker liet binnen tikken. Terwijl iedereen zich na 56 minuten op ging maken voor de overtime dacht één iemand daar anders over.

Ex Edmonton Oiler Patrick Maroon schoot in de laatste minuut de Blues op voorsprong.  Jay Bouwmeester gaf via de boarding een pass achter de goal. Maroon pikte die op geheel vrijstaand op, en kon met een mooie backhand de puck in de winkelhaak pushen. Hij dacht zelf dat hij de lat raakte maar na het aangeven van de scheidsrechter dat het een goal was ging hij uit zijn dak.

Inmiddels was dit de vijfde uitwedstrijd op rij die de Blues weten te winnen. Goalie Jordan Binnington pakte zijn dertigste overwinning na 39 wedstrijden. Hij deelt dat record met de Deen Frederik Andersen van de Toronto Maple Leafs.

Previous Nederland gaat strijdend ten onder tegen Estland met 4-1